Grillet lammespyd med ovnsbakt nypotet og melonsalat
4 porsjoner
60 minutter
Rødvin
Grillede lammespyd smaksatt med siracha, mynte og fetaost. Servert med ristet nypotet, en herlig chilisaus og en fresh melon- og spinatsalat. Alt du trenger for en riktig herlig sommermiddag.
Handleliste:
Lammespyd:
- 500 gram lammekjøttdeig
- 2 egg
- 1 ts salt
- 0,5 ts pepper
- 1 ts spisskummen
- 1 ts Sirachasaus
- 75 g fetaost
- 0,5 potte fersk mynte
- 1 sitron
- 1 pakke grillspyd
- 1 kg nypoteter
- 1 ss olivenolje
- 1 ts flaksalt
Chilisaus:
- 2 dl gresk yoghurt
- 75 g fetaost
- 2 ts Sirachasaus
- 1 ts flytende honning
- 1 klype salt
Spinat og melonsalat:
- 1 cantaloupemelon
- 1 agurk
- 0,5 potte mynte
- 65 g bladspinat
- 0,5 ss olivenolje
- 1 klype salt og pepper
Oppskrift: Tasteline
|
Foto: Tasteline
Fremgangsmåte:
- Skru på grillen så den får god tid til å varme seg opp. Varm opp ovnen til 200 grader og bløtlegg 6-8 grillspyd.
Ovnsbakt nypotet:
- Vask potetene og legg dem på en stekeplate med bakepapir. Ha over olje, salt og pepper og bland sammen. Stek potetene i ovnen i 30 – 40 minutter.
Lammespyd:
- Bland kjøttdeigen med eggeplommer, pepper, spisskummen, sirachasaus, smulet fetaost, finhakket mynte og revet sitronskall.
- Form kjøttdeigen til pølser og tre inn grillspydene.
Chilisaus:
- Bland sammen yoghurt, fetaost, Sirachasuas og honning til en jevn saus. Smak til med salt og ha over i en serveringsskål.
Spinat og melonsalat:
- Del melonen og agurken i biter. Finhakk mynten og bland alt sammen med spinaten i en skål og tilsett olje, salt og pepper.
Lammespyd:
- Grill lammespydene på direkte varme til de har fått en gylden farge og er gjennomstekte.
- Del sitronen i to halvdeler og grill sitronen i ca 5 minutter på kuttsiden.
- Server lammespydene med de bakte potetene, chilisausen og salaten. Press over litt juice fra de grillede sitronene ved servering.