• Oppskrift
  • Fisk
  • Halvstekt laks med ristede sesamfrø og appelsinsaus

Halvstekt laks med ristede sesamfrø og appelsinsaus

2 porsjoner 30 minutter Rosévin

Løft middagen ved å lage laksen på en helt ny måte! Sesamfrø, appelsin og frisk salat - kan det bli bedre?

Vinhjørnet

Til denne delikate lakseretten er vårt beste tips å finne en fruktig rosé som har god fylde og komplimenterer fruktsmakene i retten og de ristede smakene i sesamfrøene. Det er også viktig at vinen har middels syre som er lik med syren i appelsinsausen og får frem enda mer fruktighet.

Handleliste:

  • 300g Lakseloin
  • Sesamfrø, hvite og sorte
  • Salatdressing eller vinaigrette.
  • 5 dl Appelsinjuice
  • 50g smør i kalde kuber.
  • Olje
  • Salt
Oppskrift: Thea Engvik | Foto: Lina Eidenberg Adamo

Fremgangsmåte:

  • Reduser appelsinjuicen til den minner om løs sirup i konsistens.
  • Del fisken i lange rektangler på 2cm X 2cm X lengden på fileten.
  • Del salaten i tynne stimler og vend inn en frisk vinaigrette.
  • Bland sesamfrøene, ha i litt salt og vend fisken i det slik at alle sidene er dekt. *
  • Varm pannen på høy varme ha i en god mengde olje og stek fileten raskt på alle sider. Yttersiden skal bli gyllen, men fisken skal ikke bli gjennomstekt. *
  • Rett før servering; rør inn litt og litt kaldt smør i den reduserte appelsinjuicen. Viktig at den er varm, men ikke i nærheten av å koke. *
  • Del fileten i to eller i pene biter og server med sausen og salaten.

Thea Engviks tips:

*Dette er veldig pent, men gir også en flott konsistens og nøtteaktig smak som komplementerer fisken.

*Det er lurt å bruke en varm teflonpanne som har et tynt lag med olje.

* Hvis sausen blir for varm eller for kald skiller den seg, så det er lurt å ta kjelen av og på en middels varm plate.

Del oppskrift:

    Denne siden inneholder informasjon om alkoholholdige drikkevarer. Du må derfor være minst 20 år for å besøke den.

    Jeg er under 20 år.