Halvstekt laks med ristede sesamfrø og appelsinsaus
Løft middagen ved å lage laksen på en helt ny måte! Sesamfrø, appelsin og frisk salat - kan det bli bedre?
Vinhjørnet
Til denne delikate lakseretten er vårt beste tips å finne en fruktig rosé som har god fylde og komplimenterer fruktsmakene i retten og de ristede smakene i sesamfrøene. Det er også viktig at vinen har middels syre som er lik med syren i appelsinsausen og får frem enda mer fruktighet.
Handleliste:
- 300g Lakseloin
- Sesamfrø, hvite og sorte
- Salatdressing eller vinaigrette.
- 5 dl Appelsinjuice
- 50g smør i kalde kuber.
- Olje
- Salt
Fremgangsmåte:
- Reduser appelsinjuicen til den minner om løs sirup i konsistens.
- Del fisken i lange rektangler på 2cm X 2cm X lengden på fileten.
- Del salaten i tynne stimler og vend inn en frisk vinaigrette.
- Bland sesamfrøene, ha i litt salt og vend fisken i det slik at alle sidene er dekt. *
- Varm pannen på høy varme ha i en god mengde olje og stek fileten raskt på alle sider. Yttersiden skal bli gyllen, men fisken skal ikke bli gjennomstekt. *
- Rett før servering; rør inn litt og litt kaldt smør i den reduserte appelsinjuicen. Viktig at den er varm, men ikke i nærheten av å koke. *
- Del fileten i to eller i pene biter og server med sausen og salaten.
Thea Engviks tips:
*Dette er veldig pent, men gir også en flott konsistens og nøtteaktig smak som komplementerer fisken.
*Det er lurt å bruke en varm teflonpanne som har et tynt lag med olje.
* Hvis sausen blir for varm eller for kald skiller den seg, så det er lurt å ta kjelen av og på en middels varm plate.