Lakserull med kremost og agurk

10 porsjoner 30 minutter Musserende vin

En imponerende snacks som åpner apetitten til middagen!

Vinhjørnet

Snack som åpner apetitten - da er det en vinstil vi absolutt vil anbefale. Champagne! Frisk syre osm balanserer den salte røkelaksen og bobler som gjenskaper den kremete osten. Aromaer av kjeks finner du også igjen i champagnen og det gir den perfekte match.

Handleliste:

  • 100 g røkelaks, i skiver
  • 50 g kremost
  • 1 agurk
  • Salt kjeks, Thea Engvik liker “Sætre snackers”
  • Fersk dill
  • Salt
Oppskrift: Thea Engvik | Foto: Thea Engvik

Fremgangsmåte:

  • Skyll agurken og skjær av en begge tuppene.
  • Bruk en potetskreller på langs av agurken så får lange tynne strimler.
  • Legg plastfolie på bordet og fordel røkelaksen så det ser ut som et rektangel.
  • Smør kremost på halve langsiden.
  • Legg på noen skiver med agurk så det nesten dekker laksen, og ikke overlapper hverandre.
  • Ha kremost på den andre halvdelen.
  • Rull sammen fra langsiden sp tett du klarer. Bruk plastfolien til dette og pakk rullen tett sammen med denne.
  • Legg i fryseren i 15 minutter, så den blir enklere å skjære.
  • Skjær i skiver på ca 1 cm, ha på den salte kjeksen og pynt med litt fersk dill.
Del oppskrift:

    Denne siden inneholder informasjon om alkoholholdige drikkevarer. Du må derfor være minst 20 år for å besøke den.

    Jeg er under 20 år.