
Lakserull med kremost og agurk
10 porsjoner
30 minutter
Musserende vin
En imponerende snacks som åpner apetitten til middagen!
Vinhjørnet
Snack som åpner apetitten - da er det en vinstil vi absolutt vil anbefale. Champagne! Frisk syre osm balanserer den salte røkelaksen og bobler som gjenskaper den kremete osten. Aromaer av kjeks finner du også igjen i champagnen og det gir den perfekte match.
Handleliste:
- 100 g røkelaks, i skiver
- 50 g kremost
- 1 agurk
- Salt kjeks, Thea Engvik liker “Sætre snackers”
- Fersk dill
- Salt
Oppskrift: Thea Engvik
|
Foto: Thea Engvik
Fremgangsmåte:
- Skyll agurken og skjær av en begge tuppene.
- Bruk en potetskreller på langs av agurken så får lange tynne strimler.
- Legg plastfolie på bordet og fordel røkelaksen så det ser ut som et rektangel.
- Smør kremost på halve langsiden.
- Legg på noen skiver med agurk så det nesten dekker laksen, og ikke overlapper hverandre.
- Ha kremost på den andre halvdelen.
- Rull sammen fra langsiden sp tett du klarer. Bruk plastfolien til dette og pakk rullen tett sammen med denne.
- Legg i fryseren i 15 minutter, så den blir enklere å skjære.
- Skjær i skiver på ca 1 cm, ha på den salte kjeksen og pynt med litt fersk dill.