Lakserull med kremost og agurk
10 porsjoner
30 minutter
Musserende vin
En imponerende snacks som åpner apetitten til middagen!
Vinhjørnet
Snack som åpner apetitten - da er det en vinstil vi absolutt vil anbefale. Champagne! Frisk syre osm balanserer den salte røkelaksen og bobler som gjenskaper den kremete osten. Aromaer av kjeks finner du også igjen i champagnen og det gir den perfekte match.
Handleliste:
- 100 g røkelaks, i skiver
- 50 g kremost
- 1 agurk
- Salt kjeks, Thea Engvik liker “Sætre snackers”
- Fersk dill
- Salt
Oppskrift: Thea Engvik
|
Foto: Thea Engvik
Fremgangsmåte:
- Skyll agurken og skjær av en begge tuppene.
- Bruk en potetskreller på langs av agurken så får lange tynne strimler.
- Legg plastfolie på bordet og fordel røkelaksen så det ser ut som et rektangel.
- Smør kremost på halve langsiden.
- Legg på noen skiver med agurk så det nesten dekker laksen, og ikke overlapper hverandre.
- Ha kremost på den andre halvdelen.
- Rull sammen fra langsiden sp tett du klarer. Bruk plastfolien til dette og pakk rullen tett sammen med denne.
- Legg i fryseren i 15 minutter, så den blir enklere å skjære.
- Skjær i skiver på ca 1 cm, ha på den salte kjeksen og pynt med litt fersk dill.
Charles Mignon Premium Réserve Rosé Brut
Charles Mignon
359.90 kr
Castelmondo Prosecco Extra Dry
134.90 kr
Charles Mignon Comte de Marne
Charles Mignon
439.90 kr
Charles Mignon Premium Réserve Rosé Brut
Champagne Charles Mignon
369.90 kr
Charles Mignon Brut Premium Reserve
Champagne Charles Mignon
364.90 kr