Løyromspizza

porsjoner 30 minutter Hvitvin

Perfekt når du er lei fredagspizzaen. Enkelt, spennende og supergodt!

Vinhjørnet

Pizza kan være så mangt, så vinvalget kommer helt an på toppingen du har på! Til rogn og Västerbottenost er det perfekt med friske bobler! Prosecco, som er fruktig, og ikke for søt er et godt alternativ og løfter denne løyromspizzaen til nye høyder! Smaken i den hjemmelagde pizzadeigen kommer enda bedre frem hvis du skal feire litt ekstra og unner deg en flaske champagne.

Handleliste:

  • Pizzabunn, ferdig eller hjemmelaget deig
  • 1 boks steinbitrogn
  • 1 boks ørretrogn
  • Créme fraîche
  • Revet Västerbottenost (eller lagret norsk fastost)
  • Revet parmesan
  • Sitronskall
  • Olivenolje
  • Salt & Pepper
Oppskrift: Thea Engvik | Foto: Thea Engvik

Fremgangsmåte:

  • Sett ovnen på 220 grader over- og undervarme.
  • Smør créme fraîche på bunnen. Ha på salt og pepper.
  • Strø over litt Västerbottenost og litt revet parmesan.
  • Stek i ovnen i om lag 15 minutter til bunnen er krispy og gylden.
  • Bland 2 ss crème fraîche og 2 ss Västerbottenost sammen i en bolle.
  • Ta pizzaen ut av ovnen og la hvile i 5 minutter.
  • Ha på noen klatter av blandingen over, ørretrogn og steinbitrogn.
  • Avslutt med litt nykvernet sort pepper.

 

Del oppskrift:

    Denne siden inneholder informasjon om alkoholholdige drikkevarer. Du må derfor være minst 20 år for å besøke den.

    Jeg er under 20 år.