Pasta med kjøttdeigsragù og hvitløksstekt aubergine
4 porsjoner
30 minutter
Rødvin
En enkel og rask kjøttdeigsragù med litt spice som blir uimotståelig når den serveres med pasta og fantastisk hvitløksstekt aubergine.
Vinhjørnet
Til denne kraftige pastaretten burde du velge en smaksrik rødvin med god frukt! Fylden i vinen vil passe utmerket til raguen og smaken fra hvitløken. Velg gjerne en vin med lav til middels tanninstruktur, så vinen ikke dominerer over de mildere smakene i retten, som grønnsakene.
Handleliste:
Aubergine
- 1 stk aubergine
- 2 fedd hvitløk
- 2 ss olivenolje
- Salt
Ragù
- 500 g karbonadedeig
- 2 dl vann
- 1 terning kjøttbuljong
- 2 ss tomatpuré
- 1 ts basilikum , tørket
- 2 ss olivenolje
- Salt & pepper
- 1/2 gul løk
- 1 fedd hvitløk
- 1/2 stk fersk chili
Tilbehør:
- 1/2 potte fersk persille
- 400 g pasta
- 50 g pecorino, revet
Oppskrift: Tasteline.se
|
Foto: Tasteline.se
Fremgangsmåte:
- Del auberginen i terninger og finhakk hvitløksfeddene. Varm opp oljen i en stekepanne og stek auberginen gyllenbrun med hvitløken.
- Smak til med salt og ha over på en tallerken.
- Kok opp vann til pastaen, husk å salt vannet godt. Det skal smake salt.
Ragù:
- Skrell og finhakk løk og hvitløk. Skyll og finhakk chilien.
- Varm opp olje i en panne og fres løken og chilien.
- Når løken er gyllen har du i tomatpureen og steker den i om lag 10 sekunder. Ha så i karbonadedeigen og stek til den har en fin stekeskorpe.
- Krydre med basilikum og buljong, og ha i vannet.
- La ragùen putre i 10 minutter.
- Kok pastaen etter anvisning på pakken.
- Smak til ragùen med salt og pepper og ha i den stekte auberginen.
- Sil av pastavannet og bland pastaen inn i ragùen. Skyll og grovhakk persillen og bland godt inn.
- Topp med revet pecorino.