Pasta med squash, sitron, pinjekjerner og parmesan
2 porsjoner
20 minutter
Hvitvin
Handleliste:
- 200 g tørr pasta, vi brukte Rigatoni
- 1 fedd hvitløk
- 1 squash
- 1 dl pastavann
- 1 stk sitron
- Revet parmesanost
- 1 håndfull hakkede basilikumblader
- Salt og nykvernet pepper
- Olivenolje
Oppskrift: @foodbyannak
|
Foto: @foodbyannak
Fremgangsmåte:
- Kok pastaen etter anvisning på pakken.
- Skyll og del squashen i mellomstore biter.
- Stek squashen i olivenolje i en stor panne men høye kanter, fres på lav varme og rør om.
- Riv hvitløk og ha i pannen med squashen.
- Skyll sitronen og riv skallet over pannen.
- Rist pinjekjernene i en tørr panne før du har dem i pannen med de andre ingrediensene.
- Skyll og hakk basilikumbladene.
- Smak til squashblandingen med salt og nymalt pepper, og rør inn litt og litt pastavann slik at den fester seg bedre til pastaen. Begynn med 0,5 dl og tilsett eventuelt mer.
- Tilsett den kokte pastaen i squashblandingen. Server med revet parmesan, basilikumbladene, enda mer pinjekjerner. Avslutt med å drysse over en god mengde olivenolje.