
Pitapizza med røkelaks og kapers
3 porsjoner
20 minutter
Rosévin
Verdens raskeste pizza med deilig røkelaks og masse grønt!
Vinhjørnet
Til den salte røkelaksen passer det ypperlig med en fruktdreven rosévin og god fylde! Den friske sitronjuice gjør at det er viktig å finne en vin med god syre så den ikke føles flat i møtet med maten.
Handleliste:
- 1 pakke røkelaks
- 1 glass kapers
- 100g revet gulost
- 50g parmesan
- 1 boks Crème fraiche
- 1 sitron
- 1 rødløk, liten
- 1 pose ruccola
- pitabrød
Oppskrift: Thea Engvik
|
Foto: Lina Eidenberg Adamo
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 180 grader varmluft.
- Del rødløken i tynne skiver og rens godt i kaldt vann.
- Bland 50 parmesan inn I 200g créme fraîche. Fordel over pitabrødene som pizzasaus. Ha over litt revet ost og noen skiver rødløk.
- Stek pizzaen i 8-10 minutter.
- Ha så på røkelaks, kapers, ruccola og litt ferskpresset sitronjuice.
Thea Engviks beste tips:
*Husk at røkelaksen er salt, så det er viktig å ikke ha for mye salt i créme fraîchen.
*Skyll rødløken i kaldt vann slik at den skarpe smaken blir litt borte.
*La pizzabunnene kjøle seg litt ned før du har på laksen slik at den ikke varmes opp.