Salattaco med friterte kyllingbiter og grønne urter
4 porsjoner
30 minutter
Hvitvin
Frisk tacovariant med saftige kyllingbiter og deilig smak av friske urter. Perfekt som en lunsj på terrassen når du får besøk eller en ny familiefavoritt på sommeren.
Vinhjørnet
Denne friske retten, med mange ulike og store smaker, skriker etter en frisk hvitvin! Vi vil anbefale en sauvignon blanc som vil løfte frem smakene av grønne urter og gi en frisk syre til den friterte kyllingen. Om du lager tacoene sterke er det lurt å velge en vin med litt restsødme, som kan balansere dette fint ut.
Handleliste:
- 600 g lårfilet av kylling
- Hjertesalat
Panering:
- 3 ts tørket oregano
- 3 ts tørket timian
- 2 ts hvitløkskrydder
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 100 g panko
- 100g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 2 egg
Topping:
- En moden mango eller nektarin
- Avokado
- Sitron
- Fersk koriander
- Chili
Oppskrift: Thea Engvik
|
Foto: @joakimlhaga
Fremgangsmåte:
- Bland hvetemel og bakepulver på en tallerken
- Bland sammen panko og alle krydderne på en tallerken
- Del avokadoen og mangoen i passe store biter og smak til med litt salt og sitronjuice. Skjær chilien i tynne skiver og smak for å se hvor sterk den er. Oppbevar alt i kjøleskap til servering.
- Del hjertesalaten i individuelle blader og skyll godt.
- Del lårfiletene av kylling i mellomstore biter og varm en tykkbunnet kjele med 1 cm olje på middels varme.
- Visp de to eggene sammen i en bolle.
- Ha kyllingbitene i melblandingen og rist av overflødig mel.
- Ha dem så i eggeblandingen og til slutt i pankoblandingen.
- Friter i den varme oljen til de er godt gylne og gjennomstekt. Dobbeltsjekk et den er stekt ved å dele en stor bit i to. Legg over på en tallerken med tørkepapir slik at overflødig fett renner av.
- Grovhakk koriander og ha i en egen bolle.
- Sett alle ingrediensene frem på bordet slik at alle kan bruke salatbladene som tacoskjell og sette sammen sin egen middag.