Tagliatelle med ragù

4 porsjoner 40 minutter Rødvin

En enkel pastarett proppfull av smak!

Vinhjørnet

Denne retten passer utmerket til Epicuro zinfandel! Vinen har en fantastisk fylde og mye smak av røde bær, men oppleves likevel frisk og relativt lett. Aromaene i vinen passer godt til de søte grønnsakene møre kjøttet, og vinen har en perfekt munnfølelse til en pastarett.

Handleliste:

  • 400g karbonadedeig
  • 1,5 dl rødvin
  • 2 stenger stangselleri
  • 4 mellomstore gulrøtter
  • 1 boks hakkede tomater
  • 2 fedd hvitløk
  • Hitra ekstra lagret grotteost
  • Salt & pepper
Oppskrift: Thea Engvik | Foto: Thea Engvik

Fremgangsmåte

  • Kutt stangsellerien og gulrøttene i små biter. Finhakk hvitløken. Varm en god ss olje i en høy stekepanne eller gryte med stor bunn. Ha i alle grønnsakene og en klype salt. *
  • Varm samtidig opp en stekepanne og stek karbonadedeigen til den er gyllen.
  • Når grønnsakene glinser, har du i den ferdigstekte kjøttdeigen. * Ha i rødvin og reduser om lag halve mengden til den ikke er så syrlig lenger.
  • Ha i tomatene og la sausen putre i minst 30 minutter på lav varme med lokk. *
  • Når det er tid for mat, koker du opp pastaen som anvist på pakken og vender den inn i sausen med litt av pastavannet.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Server med nyrevet grotteost.

Theas beste ragùtips:

  1. Salt grønnsakene med en gang du legger dem i stekepannen.
    Da slipper de lettere på vannet og blir raskt blanke.
  2. Hell rødvinen i pannen du stekte kjøttdeigen. Kok raskt opp og skrap bunnen godt. Hell så over i gryten før du reduserer. Med denne teknikken får du med all den gode smaken som henger igjen i stekepannen.
  3. Denne ragùen blir bedre og bedre jo lenger den får putre. Sett gjerne i gang rett etter lunsj og la den stå frem til middag!
Del oppskrift:

    Denne siden inneholder informasjon om alkoholholdige drikkevarer. Du må derfor være minst 20 år for å besøke den.

    Jeg er under 20 år.