• Oppskrift
  • Middag
  • Tartar av storfe, urter og pepperrot med asparges og sprøstekt løk

Tartar av storfe, urter og pepperrot med asparges og sprøstekt løk

2 porsjoner 30 minutter Rødvin

En enkel oppskrift for en fancy date aften med din kjære, eller imponerende forrett når du har invitert på middag.

Vinhjørnet

Tartar av stofe har en kraftig, men likevel elegant smak, som vi må ta hensyn til når det kommer til vinvalg. Vi anbefaler en lett rødvin, slik som en pinot noir fra Sancerre. Vinen er lett, men konsentrert og har flotte undertoner av grønne urter som er perfekt til tartardressingen og aspargesen. Et annet alternativ er en en nerello mascalese som har konsentrert bærfrukt balansert av en god syre.

Handleliste:

  • 300 g storfekjøtt, gjerne mørbrad eller ytrefilet
  • 1 bunt asparges
  • 20 g majones
  • 1 liten håndfull fersk estragon
  • 1 liten håndfull fersk persille
  • Sprøstekt løk
  • Pepperrotkrem
  • Flaksalt
  • Baguette
Oppskrift: Thea Engvik | Foto: @joakimlhaga

Fremgangsmåte:

  • Skjær kjøttet i tynne strimler, og så i passe store kuber. Her bestemmer du konsistensen til tartaren så det er viktig at bitene verken er for store eller for små.
  • Kok aspargesen i saltet vann i om lag 5 minutter. Den skal være gjennomkokt, men krispy. Ha over i isvann slik at den kjøler seg ned raskt.
  • Skjær i ringer på skrå.
  • Finhakk persillen og estragonene og rør inn i majonesen. Smak til med pepperrotkrem. Den er veldig sterkt så tilsett litt og litt om gangen.
  • Vend dressingen inn i kjøttet og smak til med salt.

Anretning:

  • Finn frem en tallerken og en ring til å legge opp tartaren i.
  • Press forsiktig halvparten av kjøttblandingen inn i ringen og ha aspargesbiter pent på toppen. Du kan gjerne legge noen biter pent på siden av tallerkenen også.
  • Avslutt med litt sprøstekt løk og et dryss flaksalt.
  • Server gjerne med en nystekt baguette.
Del oppskrift:

    Denne siden inneholder informasjon om alkoholholdige drikkevarer. Du må derfor være minst 20 år for å besøke den.

    Jeg er under 20 år.