Italia er verdenskjent for sitt kjøkken, og det med god grunn!

Enkle retter, hvor fantastiske råvarer er grunnlaget for suksess. Jeg elsker det italienske kjøkken, nettopp fordi det hedrer råvarene. En ferskost og modne tomater kan ved et par enkle grep bli et nydelig måltid.

Tre tips for en nydelig forrett:

  1. Burrata er en nydelig ferskost, som er aller best romtemperert! Ta gjerne osten ut av kjøleskapet før du begynner med tomatene, slik at temperaturen er perfekt til du skal servere retten!
  2. Ved å riste mandlene får du frigjort de naturlige oljene i nøttene, og med det kommer masse smak! De vil også få en sprøere konsistens som egner seg utrolig godt til den bløte burrataen.
  3. Når det er så få råvarer, er det viktig å velge det beste du får tak i. De fleste delikatessebutikker og mange velassorterte matbutikker har burrata. Husk å velge modne, smaksrike tomater!

Gå til oppskriften!

Burrata med ovnsbakte tomater

Vellykket pasta på 1-2-3

Dette er en fantastisk rett fra det italienske kjøkken, som er ny for mange. Squash en grønnsak uten mye smak. Med spennende smaker fra frisk sitron, pinjekjerner og en lagret parmesan danner det en fantastisk pastarett!

  1. Husk å salte squashen godt når du har den i pannen. Da slipper vannet lettere og squashen får en fastere konsistens med mer smak.
  2. Rist pinjekjernene lenge nok til at de blir veldig dypt brune. Dette frigjør masse smak som virkelig løfter denne retten!
  3. Balansen mellom syre, umami og salt er viktig i denne retten, så ta deg god tid til å smake deg frem med sitron, parmesan og salt. Husk at parmesanen er salt, så juster den før du eventuelt har på mer salt!

Gå til oppskriften!

Pasta med squash, sitron, pinjekjerner og parmesan

    Denne siden inneholder informasjon om alkoholholdige drikkevarer. Du må derfor være minst 20 år for å besøke den.

    Jeg er under 20 år.