Bakt blomkål med stekt sopp og cashewnøtter
4 porsjoner
50 minutter
Hvitvin
Ovnsbakt blomkål på et bad av linser, sopp og knasende nøtter - en fresh middag til et selskap som lett kan tilpasses etter antall personer.
Handleliste:
Bakt blomkål:
- 2 ferske blomkål
- 1 ss olivenolje
- 1 ts flaksalt
- 1 ts sort pepper
Sopp og cashewnøtter:
- 400 g champignoner
- 2 fedd hvitløk
- 100 g cashewnøtter, usaltede
- 4 ts olivenolje
- 400 g grønne linser, kokte
- 2 potter fersk persille
- 1 sitron
- 2 klyper salt
- 2 klyper pepper
- 80 g salatmix
Oppskrift:
|
Foto:
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 200 grader. Ta frem en ildfast form.
Blomkål:
- Ta bort bladene på blomkålen. Legg hele blomkålen i formen og dryss over olivenolje og krydderne. Stek i ovnen i om lag 45 minutter.
Sopp:
- Del soppen i skiver, finhakk hvitløken og grovhakk nøttene.
- Stek soppen og hvitløken gyldne i en stekepanne med litt olje. Tilsett nøttene og stek i et par minutter til
- Hall vannet av linsene og skyll i kaldt vann. Finhakk persillen og riv sitronskall. Bland linsene, persillen og sitronskallet i soppblandingen. Smak til med salt og pepper.
Blomkål:
- Ta ut blomkålen og skjær den i fire deler.
- Fordel saltmixen og soppblandingen på tallerknene og legg blomkålbiten over.