Frittata med grønne erter, mascarpone og ristede tomater
4 porsjoner
45 minutter
Hvitvin
Frittata er virkelig er favorittmiddag blandt oss! Lettlagd og utrolig godt! I denne varianten blander vi inn kremet mascarpone, erter og basilikum.
Handleliste:
Tomater:
- 250 gram cherrytomater
- 1 ss olivenolje
- 1 klype salt
- 1 klype sort pepper
Eggeblanding:
- 6 egg
- 2 dl melk
- 0,5 terning grønnsaksbuljong
- 1 klype salt
- 2 klype sort pepper
- 1 ss olivenolje
Topping:
- 450 gram grønne erter
- 100 gram Mascarpone
- 50 gram parmesan
- Fersk basilikum
- 0,5 ss olivenolje
- 0,5 ts salt
- 1 klype sort pepper
Salat:
- 100 gram hjertesalat
- 100 gram polkabeter
- 100 gram gulbeter
- 1 ss olivenolje
- 1 ts hvit balsamicoedikk
- 1 klype salt
- 50 gram pistasjnøtter
Oppskrift: Tasteline.se
|
Foto: Tasteline.se
Fremgangsmåte:
Tomater:
- Sett ovnen på 200 grader
- Del tomatene i to og legg dem med kuttsiden opp i en ildfast form. Dryss over litt olje, salt og pepper og bak i ovnen i 15 – 20 minutter.
Eggeblanding:
- Visp sammen: egg, melk, grønnsaksbuljong, salt og pepper. Varm oljen i en stekepanne og hell i eggblandingen. Stek fritataen i ca 5- 10 minutter på middels varme. Sank varmen mot slutten så den ikke brenner seg i bunnen.
Topping:
- Mos ertene mascarponen, parmesanen, finhakket basilikum og olje med en gaffel. Smak til med salt og pepper.
- Fordel erteblandingen jevn over fritataen og sett i ovnen i om lag 10 minutter så den blir fastere og får en fin, gyllen, farge.
Salat:
- Skyll salaten og riv bladene før du har dem over på et serveringsfat. Skrell og riv polkabetene og gulbetene på et rivjern og bland med salaten.
- Dryss over olje og hvit balsamicoeddik og krydre med en klype salt. Grovhakk pistasjnøttene og ha over salaten.
- Topp frittataen med de ovnsbakte tomatene og server sammen med salaten.