Ungdommelig og fruktig vin med aromaer av sødmefulle jordbær, kirsebær, litt krydder og blomster.
Dagaz Itatino Cinsault er laget på 100% cinsault, som er typisk for Chile. Grunnet det naturlig gode klimaet er det ikke brukt noe kunstig vanning, og gjæringsprosessen setter i gang helt naturlig, uten kultivert gjær. For å bevare den fruktige stilen i vinen er det ikke brukt noe fat under produksjonen.
Duften av vinen er fokusert, fruktig og ungdommelig med aromaer av mørke og røde bær, krydder og urter. I munnen er den saftig og frisk med en smak av bær, anis og urter. Denne strukturen og smaksbildet egner seg godt til lettere retter av kylling og svin, men har også god nok struktur og munnfølelse til en rett av storfe. Eksempler er en kyllingsalat med jordbær, basilikum og ristede valnøtter, eller svinekoteletter med grillet fersken, halloumi og balsamico eddik. En taco med langtidsstekt oksekjøtt, frisk koriander og en middels spicy salsa er heller ikke et dumt alternativ.
Marco Puyo, grunnleggeren av DAGAZ begynte å utforske de ulike terroirene i Valle de Colchagua i 1994. Siden den gang har han jobbet for flere produsenter og sakte men sikkert lært området å kjenne. I 2005 fant han et unikt terroir i Pumanque og noen år senere begynte han å lage sin egen vin med druer han plantet der. Det som begynte med to eiketønner ble i 2015 Viña DAGAZ i samarbeid med Patricio Gómez-Barris,som var 3. generasjon korkmaker. «Dagaz» betyr «starten på en ny vei» og viser til det nye livet som begynte for begge to da de grunnla vingården.