Quesedilla på grillen!
4 porsjoner
30 minutter
Rosévin
Det er sommer og nå lever vi alle for motoet: "Alt kan grilles"! Lag disse enkle quesedillaene på engangsgrill neste gang du skal på stranda!
Vinhjørnet
Friske deilige sommersmaker gjør seg utmerket til en frisk og deilig sommervin! Velg gjerne en fruktig rosé med god syre som frisker opp munnen etter krydderne i quesedillaen! En elegant fransk rosé vil kunne løfte frem smaken av urter og gi en eleganse til retten. En fruktigere, italiensk, rosé vil gi enda mer smak, og er ypperlig å smake på mens man lager mat også!
Handleliste:
Engangsgrill:
- 1 pakke tortillalefser
- 400g salatkjøtt av kylling, gjerne ferdig krydret
- 1 boks mais
- 1 søt paprika
- 200g ferdigrevet ost
- Rømme, til dip
Oppgradert versjon når du har et kjøkken:
- 1 pakke tortillalefser
- 400 g kyllingfilet, gjerne lår
- 200g ost, riv selv
- For vegetar: 1 squash.
- 1 boks mais
- 1 søt paprika
- Rømme, til dip
- Salsa eller guacamole (Valgfritt)
Oppskrift på marinade til kyllingen.
Oppskrift: Thea Engvik
|
Foto: Thea Engvik
Fremgangsmåte:
Engangsgrill:
- Tenn engangsgrillen og la den varme seg i ca. 20 minutter til kullet er grått.
- La alle lage sin quesedilla slik de vil, og grill i 3-5 minutter på hver side til osten er smeltet.
Hjemmeversjon:
- Mariner kyllingen. Se oppskrift her!
- Grill kyllingbitene på middels varme, til de er gjennomstekt.
- Del paprikaen og squashen i skiver.
- Ha litt salt og olje på squashen og grill 2 minutter på hver side.
- Sett sammen quesedillaene med alle sine favorittfyll og grill 3-4 minutter på hver side. Server med rømme og eventuelt guacamole eller salsa om du ønsker.