Ricossa Barbera Nizza

Fyldig og rund med vedvarende avslutning


289.90 Kr


Til Vinmonopolet

100% Barbera vinen er lagret ca 18 måneder hvor 6 måneder er på eik. Vingården er lagt opp som ett praktfylt amfi på 80 hektar hvor 74 av de er til dyrking av vinstokker. På nesen er det elegat preg av balsamico, urter, vanilje, lakris og kakao. I munnen er den overaskende, intens og rund med en lang avslutning. Vinen passer godt til tradisjonelle piemontesiske som fylt pasta, kjøttretter og stuinger.

 

Navnet Ricossa kommer fra ett destilleri fra slutten av 1800-tallet som ble grunnlagt av Ricossa-familien i utkanten av Asti, Piemonte. Med mer enn 100 år historie er vingården i dag kjent over hele verden for å produsere klassisk Piemonte viner. Med de mange forskjellige mikroklimaene er Piemonte et unikt område til vinproduksjon.

I dag fortsetter de å videreføre sine tradisjoner med å produsere prisbelønte og globalt anerkjente viner. Druene blir dyrket og høstet i Piemonte, av bønder de har hatt ett sterkt samarbeid med i over 20 år.

Ricossa begynte tidlig å jobbe mot en mer bærekraftig måte å drive vinproduksjon, og har oppnådd en rekke sertifikater. Blant annet 100% fornybar energi i deres fasiliteter i Acquit Terme, Priocca og Nespoli. Det vil si at på de fasilitetene brukes det bare energi de selv klarer å produsere.

Fylde
Tannin
Syre

Passer til

Forpakning:

Flaske

Volum :

0,75 l

Land:

Italia

Område:

Piemonte, Nizza

Produsent:

Ricossa srl

Alkoholinnhold:

14 %

Artikkelnummer:

11154201

    Denne siden inneholder informasjon om alkoholholdige drikkevarer. Du må derfor være minst 20 år for å besøke den.

    Jeg er under 20 år.