Kylling i hvitvinssaus med sopp

4 porsjoner 60 minutter Hvitvin

  • 2 ts vegetabilsk olje
  • 4 kyllingbryst
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 8 kastanje sopp skiver
  • 1 liten løk skrelt og finhakket
  • 3 fedd hvitløk skrelt og finhakket
  • 1/4 ts tørket timian eller 2 kvister fersk timian
  • 120 ml (1/2 kopp) hvitvin
  • 120 ml (1/2 kopp) kyllingkraft
  • 180 ml (3/4 kopp) dobbel (tung) krem
Oppskrift: | Foto:

1.Varm oljen på en stor stekepanne (stekepanne) over middels/høy varme.

2.Krydre begge sider av kyllingbrystene med salt og pepper.

3.Legg kyllingbrystene i pannen og stek på begge sider til de er gyldne (ca. 6-8 minutter). De trenger ikke å være gjennomstekte på dette tidspunktet – de fortsetter å koke i sausen.

4. Tilsett løk og sopp i pannen og la koke i 3 minutter, til de er lett myke.

5. Rør inn hvitløk og timian og kok i 30 sekunder.

6. Tilsett vinen og skru opp varmen til høy. Kok opp, og la det småkoke til nesten all væsken har fordampet (dette vil ta omtrent 5 minutter).

7. Rør inn buljong og fløte og varm opp i 2-3 minutter.

Del oppskrift:

    Denne siden inneholder informasjon om alkoholholdige drikkevarer. Du må derfor være minst 20 år for å besøke den.

    Jeg er under 20 år.