Messy burger med reinskav

2 porsjoner 40 minutter Rødvin

Juicy, messy og nydelig burger med spennende smaker! Du kan bytte reinsdyrskav med lammeskav eller karbonadedeig om du ønsker det!

Vinhjørnet

Til en saftig og smaksrik viltburger er det viktig å velge en smaksbombe av en vin, som har samme kraft som kjøttretten. En vin med moden bærfrukt vil passe utmerket til den sødmefulle glazen og god syre vil rense opp fettet og gjøre helhetsinntrykket lettere. Våre beste anbefalinger er viner laget på appassimentometoden fra Italia eller viner med modent fruktpreg fra Sør-Spania eller Argentina.

Handleliste:

  • 400g reinsdyrskav evt. lam eller storfe
  • 2 brioche hamburgerbrød

Glaze:

  • 1 ss oksefond, ublandet
  • 1,5 dl vann
  • 0,25 dl soyasaus
  • 1 ss honning
  • 1 ss hvitvinseddik
  • Maizena

Tilbehør:

  • Tyttebærsyltetøy
  • Rømme
  • Sylteagurk
  • Syltet rødløk
  • 400 g poteter
  • Salat
  • Olje
  • 50 g smør
  • Tørket rosmarin
  • Einerbær
  • Flaksalt & pepper
Oppskrift: Thea Engvik | Foto: @joakimlhaga

Fremgangsmåte:

Poteter:

  • Sett ovnen på 200 grader varmluft.
  • Krydre potetene med olje, og en god mengde salt, pepper og rosmarin.
  • Stek i ovnen i om lag 25 minutter til de begynner å bli gylne. Ha over litt smeltet smør og stek videre i 5- 10 minutter til de er gylne og crispy.

Glaze:

  • Bland sammen oksefond, vann, soyasaus, honning og hvitvinseddik. Kok opp og rør inn 1 ss maizena blandet med 1 ss vann mens du visper kraftig. Glazen skal tykne litt, så den dekker baksiden av en skje.  Sett til side.

Dressing:

  • Bland ca 1,5 ss tyttebærsyltetøy i 1 dl rømme. Smak til slik du liker den. Den skal være litt syrlig for å gi balanse til kjøttet.

Kjøtt:

  • Varm en stekepanne med olje og stek kjøttet. Smak til med litt tørket rosmarin og malt einerbær.
  • Skru varmen til lav og  ha i noen spiseskjeer glaze. Det skal være nok til å dekke kjøttbitene, men ikke så det ligger i en saus.

Montering:

  • Toast briochebrødet lett i ovnen. Ha ett salatblad, en god mengde kjøtt, sylteagurk og litt syltet rødløk på bunnen. Ha tyttebærdressingen på «lokket» og sett sammen.
  • Server med de ovnsbakte potetene og bruk gjerne rester av glazen eller tyttebærdressingen som dipp!
  • Dette er messy, og dødsdigg!
Del oppskrift:

    Denne siden inneholder informasjon om alkoholholdige drikkevarer. Du må derfor være minst 20 år for å besøke den.

    Jeg er under 20 år.