Alt på ett fat – ovnsristede poteter med linser og fetaost
4 porsjoner
50 minutter
Hvitvin
Lettlaget vegetarmiddag der det meste gjør seg selv i ovnen. Vi valgte å toppe med ovnsbakte grønnsaker, grønne linser og fetaost. Retten serveres med en kald persillesaus.
Vinhjørnet
Til ovnsbakte grønnsaker og poteter det det viktig å velge en vin med fin fylde og friskhet som løfter retten. Smakene av krydder, ferske urter og fetaost er utrolig godt med en fransk eller chilensk sauvignon blanc som også har undertoner av grønne urter.
Handleliste:
På serveringsfatet:
- 200 gram gulrøtter
- 1 stk rød løk
- 2 fedd hvitløk
- 700 g delikatessepoteter
- 2 stk fennikel
- 3 ss olivenolje
- 2 klyper sort pepper
- bakepapir
- 1 sitron
Topping:
- 380 g grønne linser, kokte
- 1 agurk
- 0,5 potte fersk persille
- 150 g fetaost
- 65 g mâchesalat
Saus:
- 1,5 dl Creme fraiche naturell
- 0,5 potte fersk persille
- 0,5 ts flytende honning
- 1 ss olivenolje
- 1 klype salt
- 1 klype sort pepper
Oppskrift: Tasteline.se
|
Foto: Tasteline.se
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 200 grader.
På serveringsfatet:
- Skrell gulrøttene, løk og hvitløk. Skjær potetene, gulrøttene og løken i båter. Del fennikelen i skiver og grovhakk hvitløken. Bland sammen alle grønnsakene med; olje, salt og peper på en stekeplate med bakepapir. Del sitronen i to og legg dem på platen med kuttsiden opp. Bak i ovnen i om lag 35 minutter.
Topping:
- Sil vannet av de kokte linsene og rins i kaldt vann. Del agurken på langsiden og skav ut den vannete delen i midten. Skjær agurken i halvmåner. Grovhakk persillebladene.
Saus:
- Bland creme fraise med finhakket persille, honning og olje. smak til sausen med salt og pepper.
På serveringsfatet:
- Ta ut de ristede grønnsakene og strø over linser og fetaosten. Sett tilbake i ovnen i ytterligere 5 minutter slik at osten smelter litt.
- Ta ut platen og topp de ristede grønnsakene med mâchesalat, agurk og persille rett før servering. Server med sausen ved siden av.