Bakt blomkål med stekt sopp og cashewnøtter

4 porsjoner 50 minutter Hvitvin

Ovnsbakt blomkål på et bad av linser, sopp og knasende nøtter - en fresh middag til et selskap som lett kan tilpasses etter antall personer.

Handleliste:

Bakt blomkål:

  • 2 ferske blomkål
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts flaksalt
  • 1 ts sort pepper

Sopp og cashewnøtter:

  • 400 g champignoner
  • 2 fedd hvitløk
  • 100 g cashewnøtter, usaltede
  • 4 ts olivenolje
  • 400 g grønne linser, kokte
  • 2 potter fersk persille
  • 1 sitron
  • 2 klyper salt
  • 2 klyper pepper
  • 80 g salatmix
Oppskrift: | Foto:

Fremgangsmåte:

  • Sett ovnen på 200 grader. Ta frem en ildfast form.

Blomkål:

  • Ta bort bladene på blomkålen. Legg hele blomkålen i formen og dryss over olivenolje og krydderne. Stek i ovnen i om lag 45 minutter.

Sopp:

  • Del soppen i skiver, finhakk hvitløken og grovhakk nøttene.
  • Stek soppen og hvitløken gyldne i en stekepanne med litt olje. Tilsett nøttene og stek i et par minutter til
  • Hall vannet av linsene og skyll i kaldt vann. Finhakk persillen og riv sitronskall. Bland linsene, persillen og sitronskallet i soppblandingen. Smak til med salt og pepper.

Blomkål:

  • Ta ut blomkålen og skjær den i fire deler.
  • Fordel saltmixen og soppblandingen på tallerknene og legg blomkålbiten over.
Del oppskrift:

    Denne siden inneholder informasjon om alkoholholdige drikkevarer. Du må derfor være minst 20 år for å besøke den.

    Jeg er under 20 år.