• Oppskrift
  • Lunsj
  • Frittata med grønne erter, mascarpone og ristede tomater

Frittata med grønne erter, mascarpone og ristede tomater

4 porsjoner 45 minutter Hvitvin

Frittata er virkelig er favorittmiddag blandt oss! Lettlagd og utrolig godt! I denne varianten blander vi inn kremet mascarpone, erter og basilikum.

Handleliste:

Tomater:

  • 250 gram cherrytomater
  • 1 ss olivenolje
  • 1 klype salt
  • 1 klype sort pepper

Eggeblanding:

  • 6 egg
  • 2 dl melk
  • 0,5 terning grønnsaksbuljong
  • 1 klype salt
  • 2 klype sort pepper
  • 1 ss olivenolje

Topping:

  • 450 gram grønne erter
  • 100 gram Mascarpone
  • 50 gram parmesan
  • Fersk basilikum
  • 0,5 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 1 klype sort pepper

Salat:

  • 100 gram hjertesalat 
  • 100 gram polkabeter
  • 100 gram gulbeter
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts hvit balsamicoedikk
  • 1 klype salt
  • 50 gram pistasjnøtter
Oppskrift: Tasteline.se | Foto: Tasteline.se

Fremgangsmåte:

Tomater:

  • Sett ovnen på 200 grader
  • Del tomatene i to og legg dem med kuttsiden opp i en ildfast form. Dryss over litt olje, salt og pepper og bak i ovnen i 15 – 20 minutter.

Eggeblanding:

  • Visp sammen: egg, melk, grønnsaksbuljong, salt og pepper. Varm oljen i en  stekepanne og hell i eggblandingen. Stek fritataen i ca 5- 10 minutter på middels varme. Sank varmen mot slutten så den ikke brenner seg i bunnen.

Topping:

  • Mos ertene mascarponen, parmesanen, finhakket basilikum og olje med en gaffel. Smak til med salt og pepper.
  • Fordel erteblandingen jevn over fritataen og sett i ovnen i om lag 10 minutter så den blir fastere og får en fin, gyllen, farge.

Salat:

  • Skyll salaten og riv bladene før du har dem over på et serveringsfat. Skrell og riv polkabetene og gulbetene på et rivjern og bland med salaten.
  • Dryss over olje og hvit balsamicoeddik og krydre med en klype salt. Grovhakk pistasjnøttene og ha over salaten.
  • Topp frittataen med de ovnsbakte tomatene og server sammen med salaten.
Del oppskrift:

    Denne siden inneholder informasjon om alkoholholdige drikkevarer. Du må derfor være minst 20 år for å besøke den.

    Jeg er under 20 år.