Grillet tofu med gremolata og italiensk potetsalat

4 porsjoner 45 minutter Hvitvin

Nydelig vegetarmiddag med grillet tofu som serves med gremolata, som en italiensk urtedressing, og potetsalat med italienske smaker.

Vinhjørnet

En frisk rett, slik som denne, med masse friske urter passer supergodt med en vin med mye syre og friske urter. En perfekt drue er sauvignon blanc, som har både friskhet og tydelig preg av grønne urter. Tofuen, med sin fine fylde, gjør at man gjerne kan ha en vin med fin fylde, slik som i Terra Pura fra Chile.

Handleliste:

Tofu:

  • 2 pakker fast tofu (ca 600 gram
  • 1 fedd hvitløk, revet
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss japansk soyasaus
  • 2 ts “herbes de provence” krydder
  • 1/2 ts chiliflak
  • 1 bakepapir

Potetsalat:

  • 1 kg delikatressepoteter
  • 125 g cherrytomater
  • 1 klype salt
  • 1 klype sort pepper
  • 1/2ss olivenolje
  • 1 stk rødløk
  • Fersk persille, 1/2 potte 
  • 1/2 sitron, saft og skall
  • 75 g parmesan
  • 1ss olivenolje
  • 1 klype salt
  • 1 klype sort pepper
  • 65 g ruccola

Gremolata:

  • 1/2 potte fersk basilikum
  • 1/2 potte fersk mynte
  • 1/2 potte fersk persille
  • 1 fedd hvitløk
  • 1/2 sitron, saft og skall
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ts chiliflak
  • 1 klype salt
Oppskrift: | Foto:

Fremgangsmåte:

  • Varm ovnen til 200 grader.
  • Vask potetene og del dem i to. Kok dem myke i saltet vann.
  • Del cherrytomatene i to og legg dem i en ildfast form. Krydre med litt salt og pepper og dryss over olje. Stek i ovnen i ca. 20 minutter.
  • Skjær tofuen i 8 skiver og legg dem på en stekeplate med bakepapir.
  • Bland sammen revet hvitløk, olje, soyasaus, herbes de provence og chiliflak. Pensle tofuskivene med krydderblandingen og sett i oven, over tomatene, i ca 20 minutter.
  • Bland sammen basilikum, mynte, skrelt hvitløk, revet sitronskall, sitronsaft og chiliflak med en stavmikser. Smak til gremolataen med salt.
  • Hell av potetvannet og legg de kokte potetene på et serveringsfat.
  • Skrell og skjær rødløken i tynne skiver. Grovhakk persillen, riv sitronskallet og parmesanen. Bland dette med potetene og ha så over litt olje og sitronsaft. Smak til med salt og pepper før du tilsetter ruccolaen og de bakte tomatene.
  • Server de ovnsbakte tofuskivene med potetsalaten og gremolataen. Spis og nyt!
Del oppskrift:

    Denne siden inneholder informasjon om alkoholholdige drikkevarer. Du må derfor være minst 20 år for å besøke den.

    Jeg er under 20 år.