Hummertaco i fritert wonton med løyrom
2 porsjoner
50 minutter
Hvitvin
Luksusalternativ til taco!
Handleliste:
- 1 hummer
- 1 liten hvitløk
- 1/2 chili
- 1 potte fersk koriander
- 1 dl majones
- Noen dråper Tabasco
- saften av 1/2 lime
- 1 vårløk, finhakket
- Salt & Pepper
- Løyrom
- Wontonpapir, finnes frosne i asiatiske butikker
- Rapsolje til fritering
Oppskrift: @foodbyannak
|
Foto: @foodbyannak
Fremgangsmåte:
- Begynn med å dele hummeren i to og ta ut kjøttet, skjær det så i små biter. Hakk korianderen (spar litt til garnityr) og skyll limen i vann. Riv limeskall og press ut 1 ss saft som du blander med hummeren, korianderen, majonesen og vårløk. Smak til med Tabasco, salt og pepper.
Så er det til for fritering!
- Mål opp 3 dl rapsolje i en mindre kjele og varm opp til 160 grader – lurt å bruke termometer. Ta et wontonblad av gangen med en metallpinsett i ene enden. Friter halve siden først, i om lag 15 sekunder, til det puffer opp.
- Ta så tak i andre siden og friter slik at det former et tacoskjell.
- Når du har fritert alle skjellene har du de over på et tørkepapir så den overflødige oljen renner av. Ha så over en liten klype salt.
- Fordel hummerrøren i skjellene og ha på løyrom og noen ferske korianderblader.
Charles Mignon Premium Réserve Rosé Brut
Charles Mignon
359.90 kr
Sancerre Domaine de la Villaudière
Domaine de la Villauière
279.90 kr
Domaine Bousquet Brut
Domaine Bousquet
209.90 kr
Charles Mignon Premium Réserve Rosé Brut
Champagne Charles Mignon
369.90 kr
Charles Mignon Brut Premium Reserve
Champagne Charles Mignon
364.90 kr