Hummertaco i fritert wonton med løyrom

2 porsjoner 50 minutter Hvitvin

Luksusalternativ til taco!

Handleliste:

  • 1 hummer
  • 1 liten hvitløk
  • 1/2 chili
  • 1 potte fersk koriander
  • 1 dl majones
  • Noen dråper Tabasco
  • saften av 1/2 lime
  • 1 vårløk, finhakket
  • Salt & Pepper
  • Løyrom
  • Wontonpapir, finnes frosne i asiatiske butikker
  • Rapsolje til fritering
Oppskrift: @foodbyannak | Foto: @foodbyannak

Fremgangsmåte:

  • Begynn med å dele hummeren i to og ta ut kjøttet, skjær det så i små biter. Hakk korianderen (spar litt til garnityr) og skyll limen i vann. Riv limeskall og press ut 1 ss saft som du blander med hummeren, korianderen, majonesen og vårløk. Smak til med Tabasco, salt og pepper.

Så er det til for fritering!

  • Mål opp 3 dl rapsolje i en mindre kjele og varm opp til 160 grader – lurt å bruke termometer. Ta et wontonblad av gangen med en metallpinsett i ene enden. Friter halve siden først, i om lag 15 sekunder, til det puffer opp.
  • Ta så tak i andre siden og friter  slik at det former et tacoskjell.
  • Når du har fritert alle skjellene har du de over på et tørkepapir så den overflødige oljen renner av. Ha så over en liten klype salt.
  • Fordel hummerrøren i skjellene og ha på løyrom og noen ferske korianderblader.
Del oppskrift:

    Denne siden inneholder informasjon om alkoholholdige drikkevarer. Du må derfor være minst 20 år for å besøke den.

    Jeg er under 20 år.