
Hummertaco i fritert wonton med løyrom
2 porsjoner
50 minutter
Hvitvin
Luksusalternativ til taco!
Handleliste:
- 1 hummer
- 1 liten hvitløk
- 1/2 chili
- 1 potte fersk koriander
- 1 dl majones
- Noen dråper Tabasco
- saften av 1/2 lime
- 1 vårløk, finhakket
- Salt & Pepper
- Løyrom
- Wontonpapir, finnes frosne i asiatiske butikker
- Rapsolje til fritering
Oppskrift: @foodbyannak
|
Foto: @foodbyannak
Fremgangsmåte:
- Begynn med å dele hummeren i to og ta ut kjøttet, skjær det så i små biter. Hakk korianderen (spar litt til garnityr) og skyll limen i vann. Riv limeskall og press ut 1 ss saft som du blander med hummeren, korianderen, majonesen og vårløk. Smak til med Tabasco, salt og pepper.
Så er det til for fritering!
- Mål opp 3 dl rapsolje i en mindre kjele og varm opp til 160 grader – lurt å bruke termometer. Ta et wontonblad av gangen med en metallpinsett i ene enden. Friter halve siden først, i om lag 15 sekunder, til det puffer opp.
- Ta så tak i andre siden og friter slik at det former et tacoskjell.
- Når du har fritert alle skjellene har du de over på et tørkepapir så den overflødige oljen renner av. Ha så over en liten klype salt.
- Fordel hummerrøren i skjellene og ha på løyrom og noen ferske korianderblader.