Koreansk misotorsk med shiitake
4 porsjoner
30 minutter
Hvitvin
Torsk og miso går utrolig godt sammen, men blir enda bedre med litt spicy gochujang, shiitake og sesamfrø. Tørr å lag en litt mer spennende fiskerett!
Vinhjørnet
Torsk er en fisk med delikat smak, men misoglazen bidrar med mye smak og salt. Dette gjør at vinen du velger burde ha god syre og konsentrert fruktsmak for både å løfte fisken og matche det smaksrike tilbehøret. Hvite viner med fatlagring eller skallmaserasjon har også mer komplekse undertoner av nøtter og krydder som gjør aromabildet mer komplekst.
Handleliste:
- 700 gram torskefilet
Glaze:
- 2,5 SS flytende honning
- 2 SS miso
- 2 ss risvinseddik
- 1 ss gochujang
- 2 ss japansk soyasaus
- 2 fedd hvitløk, revet
- 1 ts fersk ingefær, revet
- 1 ts sesamolje
Tilbehør:
- 200 gram shiitakesopp, små
- Rapsolje, til steking
- 1 ss japansk soyasaus
- 100 gram bladspinat
- 2 stk vårløk, i skiver
- 1 ss ristede sesamfrø
- 4 porsjoner nykokt ris (ca. 4 dl tørris)
Oppskrift: Tasteline.se
|
Foto: Tasteline.se
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 250° grill.
- Bland alle ingrediensene til glazen. Spar 1 ss glaze du skal bruke til soppen.
- Skjær torsken i fire like store biter. Pensle på halvparten av glazen.
- Legg fisken på et stekebrett øverst i ovnen og la stå til overflaten bobler og har fått litt farge. Dette går fort, så følg med!
- Ta ut fisken og senk temperaturen til 150°.
- Pensle fisken med den andre halvdelen av glazen og sett tilbake i ovnen til kjernetemperaturen når 48°, det tar 6–10 minuter.
- Varm opp en panne på høy varme. Når den begynner å ryke har du i soppen og steker til den begynner å få farge. Senk temperaturen og ha på spiseskjeen med glaze du satte til siden og sesamolje.
- Ta pannen av varmen og rør inn spinaten.
- Strø skivene med vårløk og sesamfrøene over fisken og server med soppen og nykokt ris.