Kremet pasta med portobello

4 porsjoner 30 minutter Rødvin

Nydelig, kremet pasta med deilige smaker av ost og sopp!

Vinhjørnet

Dette er en rett med utrolig stor fylde og masse smak fra osten og soppen. Det er derfor viktig å finne er vin med god fylde og stryktur, som også har god syre og kan rense opp etter de fete smakene. En italiensk vin, med gos frukt og sekundære aromaer av jord og sopp er perfekt!

Handleliste:

  • 300 g pasta
  • Smør 2 + 2 ss
  • Mel 2 ss
  • Melk 4 dl
  • 100g gulost med god smelteevne, revet
  • Liten trøffel
  • 250g Sopp. Steinsopp, portobello eller kantarell
  • Salt og pepper
  • Olje
Oppskrift: Thea Engvik | Foto: Lina Eidenberg Adamo

Fremgangsmåte:

  • Smelt 2 ss smør og ha i melet. Stek i noen minutter så det begynner å lukte litt søtt.
  • Spe så med melken og rør godt med en visp.
  • Kok opp og la småkoke i noen minutter.
  • Kok opp pastavannet. Husk å tilsette salt.*
  • Senk temperaturen på sausebasen og rør inn den revne osten litt og litt. Viktig at sausen ikke koker mer.
  • Stek soppen i en varm panne med litt olje på høy varme. Når soppen har sluppet vannet kan du tilsette litt smør og krydder.*
  • Kok pastaen etter anvisning på pakken.
  • Ha den kokte pastaen og 0,5-1 dl pastavann i sausen og rør godt sammen. Server med den stekte soppen.*

Thea Engviks tips:

*Å koke pastaen i saltet vann gjør at saltsmaken blir mye bedre integrert i retten.

* Det er viktig at du steker soppen med høy varme og lar den slippe alt vannet, hvis ikke kan det gjøre pastaretten mer rennende.

*Stivelsen fra pastaen i vannet gjør at sausen fester seg bedre på pastaen.

Del oppskrift:

    Denne siden inneholder informasjon om alkoholholdige drikkevarer. Du må derfor være minst 20 år for å besøke den.

    Jeg er under 20 år.