Pasta med steinsopp og lammelår i skiver

2 porsjoner 40 minutter Rødvin

Vil du ha den lett og god lammerett til påsken? Da er denne nydelige pastaen med steinsopp og lammelår i skiver for deg. En fantastisk rett laget av Thea Engvik.

  • 0,5 kg lammelår i skiver
  • 250g pasta
  • 1 liten løk
  • 1 boks hermetiserte tomater
  • 10 tørket steinsopp
  • 1 mozzerella
  • smør
  • tørket rosmarin og timian
  • salt og pepper
  • olje
Oppskrift: Thea Engvik | Foto: Thea Engvik
  • Begynn med å skjære løken i tynne skiver og bløtlegg soppen i kokende vann
  • Stek løken i en panne med litt smør og salt til de blir godt karamelliserte.
  • Ha boksen med tomater og den bløtlagte steinsoppen (med vann) i pannen. la småkoke til tomatene faller sammen og blir søte i smaken. (ca. 30 min) spe på med litt vann underveis, hvis nødvendig.
  • Ta lammet ut av kjøleskapet slik at kjøttet tempereres og del mozzarella i mellomstore biter.
  • kok opp vann med salt etter anvisning på pakken. spar litt pasta vannet.
  • Vend tomatsausen i den kokte pastaen, spe med litt pasta vann og rør inn mozzarella. smak til med salt, sett lokk og la stå 5.20 minutter, slik mozzarellaen smelter.
  • Ha krydder på lammeskivene og stek i en panne på middels/høy varme i olje. når begge sider er gylden: ha en generøs spiseskje med smør og baste kjøttet. La hvile før servering.
Del oppskrift:

Winemakers dinner med Jean-Marie Reverdy

Mer info og billetter her!

Smakstrender Trondheim

Mer info og billetter her!

Smak: Vin – Ett glass

Mer info og billetter her!

    Denne siden inneholder informasjon om alkoholholdige drikkevarer. Du må derfor være minst 20 år for å besøke den.

    Jeg er under 20 år.