Pasta med steinsopp og lammelår i skiver
2 porsjoner
40 minutter
Rødvin
Vil du ha den lett og god lammerett til påsken? Da er denne nydelige pastaen med steinsopp og lammelår i skiver for deg. En fantastisk rett laget av Thea Engvik.
- 0,5 kg lammelår i skiver
- 250g pasta
- 1 liten løk
- 1 boks hermetiserte tomater
- 10 tørket steinsopp
- 1 mozzerella
- smør
- tørket rosmarin og timian
- salt og pepper
- olje
Oppskrift: Thea Engvik
|
Foto: Thea Engvik
- Begynn med å skjære løken i tynne skiver og bløtlegg soppen i kokende vann
- Stek løken i en panne med litt smør og salt til de blir godt karamelliserte.
- Ha boksen med tomater og den bløtlagte steinsoppen (med vann) i pannen. la småkoke til tomatene faller sammen og blir søte i smaken. (ca. 30 min) spe på med litt vann underveis, hvis nødvendig.
- Ta lammet ut av kjøleskapet slik at kjøttet tempereres og del mozzarella i mellomstore biter.
- kok opp vann med salt etter anvisning på pakken. spar litt pasta vannet.
- Vend tomatsausen i den kokte pastaen, spe med litt pasta vann og rør inn mozzarella. smak til med salt, sett lokk og la stå 5.20 minutter, slik mozzarellaen smelter.
- Ha krydder på lammeskivene og stek i en panne på middels/høy varme i olje. når begge sider er gylden: ha en generøs spiseskje med smør og baste kjøttet. La hvile før servering.
Winemakers dinner med Jean-Marie Reverdy
Smakstrender Trondheim