Smørstekte kantareller på sprø butterdeig

porsjoner 35 minutter Hvitvin

Server som snacks til aperitiffen eller som forrett

Vinhjørnet

Til denne snacksen, med mye deilig smørsmak, passer det perfekt med en fyldig hvitvin, som kan gi noe av den samme munnfølelsen og aromaen. En fyldig chardonnay eller sauvignon blanc fra nye verden eller en eiket, spansk, hvitvin er perfekte eksempel. Du kan også bruke en Champagne, med utviklet stil, for å gjøre det enda mer eksklusivt.

Handleliste:

  • 1 pakke fryst butterdeig
  • 500 g kantareller
  • 2 ss smør
  • 1 sjalottløk
  • Fersk timian
  • Revet parmesanost
  • Revet Västerbottenost
  • 1 sitron
  • 1 fedd hvitløk
  • Salt & Pepper
  • Crème fraîche
  • Olivenolje
Oppskrift: @foodbyannak | Foto: @foodbyannak

Fremgangsmåte:

  • Sett ovnen på 200 grader.
  • Rens kantarellene og stek dem i en panne til all væsken har fordampet og de begynner å bli sprø.
  • Tilsett smøret, finhakket sjalottløk, sitronskall, fersk timian, salt og pepper.
  • Bland créme fraîche sammen med osten og smak til med salt og pepper.
  • Trykk ut former av butterdeigen i den størrelsen du ønsker og ha dem over på et stekebrett med papir. Smør på créme fraîche blandingen og ha på kantarellene. Stek midt i ovnen i om lag 15- 20 minutter til smørdeigen er gylden. Server med fersk timian og dryss over litt olivenolje før servering.
Del oppskrift:

    Denne siden inneholder informasjon om alkoholholdige drikkevarer. Du må derfor være minst 20 år for å besøke den.

    Jeg er under 20 år.