Stekt kylling med chili-basilikumvinaigrette
- 4 liter vann
- 1 1/2 kopper pluss 1 ss av salt, delt
- 1/4 kopp granulert sukker
- 1 (kg ) hel kylling, ryggraden fjernet, delt gjennom brystbenet
- 6 mellomstore hvitløkshoder
- 1/3 kopp pluss 7 ss olivenolje, delt
- 1/3 kopp Dijon sennep
- 5 timiankvister, delt
- 1 pund fingerling poteter, halvert på langs
- 1 1/2 kopper perleløk eller 4 sjalottløk, halvert
- 1 rosmarin kvist
- 2 mellomstore brokkolihoder, stilket og kuttet i 1/2-tommers tykke planker
- 2 ts knust rød pepper, eller mer etter smak
- 1 1/2 ss fersk sitronsaft
- 1/2 kopp Chile-basilikumvinaigrette, pluss mer til servering
- 1/4 kopp løst pakkede friske basilikumblader
- Kok opp 4 liter vann i en stor gryte over middels høy. Fjern fra varme; Visp inn 1 1/2 kopp salt og sukker til det er oppløst. La avkjøles helt, ca 1 time. Tilsett kylling; Dekk til og sett i kjøleskap i minst 30 minutter eller opptil 8 timer eller over natten. Fjern kylling fra saltlake; kast saltlake. Legg kylling med skinnsiden opp på et trådstativ satt inne i en stekeplate; Klapp kyllingen tørr. Avkjøl kylling, avdekket, 8 timer eller over natten.
- Forvarm ovnen til 180 ° C. Trim 1/2 tomme fra toppen av hvert hvitløkshode for å avsløre nellik. Legg hvitløk på et stort ark aluminiumsfolie. Drypp 1/2 ts olivenolje over hvert hode; Pakk tett med folie. Legg på en stekeplate; Overfør til forvarmet ovn, og stek til nellikene er møre og lyse gyldne, ca 45 minutter.
-
Klem fedd fra 5 hvitløkshoder i en kjøkkenmaskin; kast skinn. Reserver gjenværende stekt hvitløkshode til chili-basilikumvinaigrette. Puls hvitløk til den er finhakket. Med prosessoren i gang, drypp gradvis i 1/3 kopp olivenolje, bearbeid til den er jevn, ca 1 minutt. Tilsett sennep og blader fra 2 timiankvist; puls for å kombinere. Gni hvitløksblandingen over kyllinghalvdelene; avkjølt med hudsiden opp, utildekket, minst 1 time eller opptil 8 timer eller over natten.
-
Omtrent 1 time før servering, forvarm ovnen til 400 ° F med stativer i øvre og nedre tredjedel. Legg et stort ristet bakeplate på øverste rille mens ovnen forvarmes. Kast sammen poteter, løk, rosmarin, 2 ss olje, 2 ts salt og resterende 3 timiankvister i en stor bolle.
-
Fjern kylling fra kjøleskapet; tørk av overflødig marinade. Varm opp 2 ss olje i en stor, tung stekepanne over middels. Tilsett kylling med skinnsiden ned; stek til den er dypt brunet på bunnen, 6 til 10 minutter. Vend kyllingen, og overfør stekepannen til nedre rist i forvarmet ovn. Stek til et termometer satt inn i den tykkeste delen av kjøttet registrerer 155 ° F, 30 til 40 minutter.
-
Mens kyllingen steker, tilsett potetblandingen på forvarmet bakeplate, og fordel den i et jevnt lag. Gå tilbake til øverste ovnsstativ; stek 20 minutter. I mellomtiden kaster du brokkoliplanker med knust rød pepper, resterende 2 ss olje og resterende 1 ts salt. Fjern pannen med poteter fra ovnen; Legg brokkoli på toppen av potetblandingen, og sett tilbake i ovnen. Stek til brokkolien er sprø mør og poteter lett kan stikkes gjennom med en gaffel, 10 til 15 minutter.
-
Fjern kylling fra ovnen; Øk ovnstemperaturen til høy steking. Stek brokkoliblandingen, se nøye på, til den er godt forkullet, 3 til 5 minutter.
-
Overfør brokkoliblandingen til et stort fat; drypp med sitronsaft. Legg kylling på toppen av grønnsaker, og kveles med chili-basilikumvinaigrette. Dryss over basilikum; Server med ekstra vinaigrette.