Toast med Rød KU og bechamel
2 porsjoner
30 minutter
Hvitvin
Toast er en av mine største guilty pleasures. Her er den laget med en nydelig bechamel og får masse smak fra osten Rød KU!
Vinhjørnet
Til denne toasten, som er en kremet ostehimmel, ville jeg valgt en fruktig oransjevin med god syre, som kan bryte litt med fettet i retten. En fyldig vin med et godt integrert eikepreg er også et godt alternativ fordi den vil fremheve litt av aromaene fra rødkitten og matche smørsmaken godt.
Handleliste:
- 4 skiver toastbrød
- 1 + 1 ss smør
- 1 ss mel
- 1,5 dl melk
- Rød Ku, rødkittost fra Thorbjørnrud Ysteri
Oppskrift: Thea Engvik
|
Foto: Thea Engvik
Fremgangsmåte:
Bechamel:
- Sett ovnen på 180 grader over-/ undervarme
- Smelt 1 ss smør i en kjele. Ha i 1 ss mel og rør godt sammen med en vips. La steke noen minutter til det begynner å lukte søtlig, og ikke rått mel.
- Ha i melken, litt og litt, mens du vipser godt.
- Kok lett opp og la småputre noen få minutter til du ser den er tykk og fin.
- Smak til med salt og sett kaldt.
Toast:
- Legg toastskivene på en fjøl og ha på rikelig med ost på hver side.
- Dytt ned i midten med fingrene, slik at du kan ha på en god spiseskje med bechamel i midten.
- Press sidene litt sammen og stek på begge sider i en mellomvarm panne med smør.
- Ha inn i oven 5-10 minutter med litt ost på toppen, til den er varmet gjennom og osten har smeltet.