Tomatsuppe av ferske tomater med burrata, olivenolje og timian
2 porsjoner
30 minutter
Hvitvin
Handleliste:
- 600 g tomater, gjerne plommetomater
- 1 sjalottløk
- 1 fedd hvitløk
- Olivenolje
- Fersk oregano
- Fersk timian
- Flaksalt
- Nymalt sort pepper
- 1 liter grønnsaksbuljong
- 1 liten burrata/person
Oppskrift: @foodbyannak
|
Foto: @foodbyannak
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 175 grader.
- Del tomatene og ha over på en stekeplate.
- Skrell og grovhakk løken, hvitløken og legg på stekeplaten.
- Hell over olivenolje og strø over oregano, timian, salt og pepper før du blander det godt sammen. Ha gjerne på en skvett hvitvin. Sett i ovnen i om lag 30 minutter.
- Varm grønnsaksbuljongen i en kjele.
- Ta grønnsakene ut av ovnen og ha over i en stor kasserolle. Tilsett litt og litt av buljongen, begynn med 1-2 dl grønnsaksbuljong og miks til en jevn konsistens med stavmikser. Sped så med mer buljong til ønsket konsistens på suppen.
- Server med timian, olivenolje, burrata, nymalt sort pepper og surdeigsbrød.