• Oppskrift
  • Vegetar
  • Tomatsuppe av ferske tomater med burrata, olivenolje og timian

Tomatsuppe av ferske tomater med burrata, olivenolje og timian

2 porsjoner 30 minutter Hvitvin

Handleliste:

  • 600 g tomater, gjerne plommetomater
  • 1 sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk
  • Olivenolje
  • Fersk oregano
  • Fersk timian
  • Flaksalt
  • Nymalt sort pepper
  • 1 liter grønnsaksbuljong
  • 1 liten burrata/person
Oppskrift: @foodbyannak | Foto: @foodbyannak

Fremgangsmåte:

  • Sett ovnen på 175 grader.
  • Del tomatene og ha over på en stekeplate.
  • Skrell og grovhakk løken, hvitløken og legg på stekeplaten.
  • Hell over olivenolje og strø over oregano, timian, salt og pepper før du blander det godt sammen. Ha gjerne på en skvett hvitvin. Sett i ovnen i om lag 30 minutter.
  • Varm grønnsaksbuljongen i en kjele.
  • Ta grønnsakene ut av ovnen og ha over i en stor kasserolle. Tilsett litt og litt av buljongen, begynn med 1-2 dl grønnsaksbuljong og miks til en jevn konsistens med stavmikser. Sped så med mer buljong til ønsket konsistens på suppen.
  • Server med timian, olivenolje, burrata, nymalt sort pepper og surdeigsbrød.
Del oppskrift:

    Denne siden inneholder informasjon om alkoholholdige drikkevarer. Du må derfor være minst 20 år for å besøke den.

    Jeg er under 20 år.