Tunfisktataki med fritert wonton
porsjoner
45 minutter
Musserende vin
Veldig gode munnfuller og et fantastisk snacksutvalg å by på.
Handleliste:
- 200 g tunfisk, fryst
- 1 pakke gyoza-blader
- Majones
- Syltet jalapeños
- Soyasaus
- Sesamfrø
- Rapsolje
- Sesamolje
- Hvitløk
- Fersk, rød chili
- Koriander
- Fersk jalapeños
- 2 lime
- Vårløk
- 0,5 agurk
- Løyrom
Oppskrift: @foodbyannak
|
Foto: @foodbyannak
Fremgangsmåte:
- Mål opp 3 dl rapsolje i en liten kjele. Varm opp til 160 grader, bruk termometer for å følge med på temperaturen. Del gyoza-bladene i den størrelsen du ønsker.
- Ta ett “ark” av gangen med en metalltang i ene kanten og friter arket. Når den har puffet opp og har en gyllen farge (10-15 sek), snu og friter på den andre siden. Legg dem så på en tallerken med litt papir og ha på litt salt.
- Bland sammen sesamolje, noen dråper limesaft og litt soya. Smak til, til du får en fin balanse i smaken.
- Pensle tunfisken med sausen på begge sidene. Finhakk hvitløk og chili og gni inn tunfisken. La hvile i kjøleskapet i 30 minutt.
- Bland sammen 1 dl majones med 3-5 skiver syltet majones.
- Grill tunfisken på grillen i 15-20 sekunder på hver side og la hvile på et fat. Skjær opp tunfisken og legg på de friterte gyoza-bladene. Ha på litt jalapeñomajones og pynt med vårløk, rød chili, finhakket agurk, koriander, løyrom og sesamfrø.
- Server med en gang, men limebåter ved siden av.