Tunfisktataki med fritert wonton

porsjoner 45 minutter Musserende vin

Veldig gode munnfuller og et fantastisk snacksutvalg å by på.

Handleliste:

  • 200 g tunfisk, fryst
  • 1 pakke gyoza-blader
  • Majones
  • Syltet jalapeños
  • Soyasaus
  • Sesamfrø
  • Rapsolje
  • Sesamolje
  • Hvitløk
  • Fersk, rød chili
  • Koriander
  • Fersk jalapeños
  • 2 lime
  • Vårløk
  • 0,5 agurk
  • Løyrom
Oppskrift: @foodbyannak | Foto: @foodbyannak

Fremgangsmåte:

  • Mål opp 3 dl rapsolje i en liten kjele. Varm opp til 160 grader, bruk termometer for å følge med på temperaturen. Del gyoza-bladene i den størrelsen du ønsker.
  • Ta ett “ark” av gangen med en metalltang i ene kanten og friter arket. Når den har puffet opp og har en gyllen farge (10-15 sek), snu og friter på den andre siden. Legg dem så på en tallerken med litt papir og ha på litt salt.
  • Bland sammen sesamolje, noen dråper limesaft og litt soya. Smak til, til du får en fin balanse i smaken.
  • Pensle tunfisken med sausen på begge sidene. Finhakk hvitløk og chili og gni inn tunfisken. La hvile i kjøleskapet i 30 minutt.
  • Bland sammen 1 dl majones med 3-5 skiver syltet majones.
  • Grill tunfisken på grillen i 15-20 sekunder på hver side og la hvile på et fat. Skjær opp tunfisken og legg på de friterte gyoza-bladene. Ha på litt jalapeñomajones og pynt med vårløk, rød chili, finhakket agurk, koriander, løyrom og sesamfrø.
  • Server med en gang, men limebåter ved siden av.
Del oppskrift:

    Denne siden inneholder informasjon om alkoholholdige drikkevarer. Du må derfor være minst 20 år for å besøke den.

    Jeg er under 20 år.