- Oppskrift
- Vaffel med lammerester og asiatiske smaker
Vaffel med lammerester og asiatiske smaker
4 porsjoner
30 minutter
Rødvin
Vaffel med restene fra påskelammet med en asiatisk twist. Perfekt til påskebrunchen eller i matpakken på hytta!
Vinhjørnet
Til denne smaksrike lammetoppingen er det perfekt med et glass saftig rødvin med masse fruktkonsentrasjon. En vin laget på apassimentometoden, eller i et varmt klima hvor druene blir godt modne, er vårt beste tips.
Handleliste:
Vaffelrøre:
- 2 dl hvetemel
- 25 g sukker
- 0,5 ts bakepulver
- 2 dl melk
- 1 stort egg (evt to små)
- 50 g smeltet smør
Topping:
- 150g lammerester
- Hoisin saus
- 1 gulrot
- 1 vårløk
- Sesamfrø
Oppskrift: Thea Engvik
|
Foto: @joakimlhaga
Fremgangsmåte:
- Bland alle ingrediensene til vaffelrøren godt sammen med en visp og la svelle i minst 20 minutter.
- Stek vaflene og legg dem over på en rist.
- Skjær gulrøttene i biter og stek i panne på middels til høy varme. Ha over litt vann slik at gulrøttene kan dampe i om lag 5 minutter. Hell av resterende vann om alt ikke har fordampet.
- Skjær vårløken i tynne skiver.
- Ha de finhakkede lammerestene over i pannen med gulrøttene og varm godt.
- Ha i 3 ss med hoisin saus og smak til med mer. Sausen skal gi saftighet og smak til kjøttet, så vær generøs!
- Ha en vaffel på en tallerken og ha over litt av lammetoppingen, vårløk og sesamfrø.