• Oppskrift
  • Vaffel med lammerester og asiatiske smaker

Vaffel med lammerester og asiatiske smaker

4 porsjoner 30 minutter Rødvin

Vaffel med restene fra påskelammet med en asiatisk twist. Perfekt til påskebrunchen eller i matpakken på hytta!

Vinhjørnet

Til denne smaksrike lammetoppingen er det perfekt med et glass saftig rødvin med masse fruktkonsentrasjon. En vin laget på apassimentometoden, eller i et varmt klima hvor druene blir godt modne, er vårt beste tips.

Handleliste:

Vaffelrøre:

  • 2 dl hvetemel
  • 25 g sukker
  • 0,5 ts bakepulver
  • 2 dl melk
  • 1 stort egg (evt to små)
  • 50 g smeltet smør

Topping:

  • 150g lammerester
  • Hoisin saus
  • 1 gulrot
  • 1 vårløk
  • Sesamfrø
Oppskrift: Thea Engvik | Foto: @joakimlhaga

Fremgangsmåte:

  • Bland alle ingrediensene til vaffelrøren godt sammen med en visp og la svelle i minst 20 minutter.
  • Stek vaflene og legg dem over på en rist.
  • Skjær gulrøttene i biter og stek i panne på middels til høy varme. Ha over litt vann slik at gulrøttene kan dampe i om lag 5 minutter. Hell av resterende vann om alt ikke har fordampet.
  • Skjær vårløken i tynne skiver.
  • Ha de finhakkede lammerestene over i pannen med gulrøttene og varm godt.
  • Ha i 3 ss med hoisin saus og smak til med mer. Sausen skal gi saftighet og smak til kjøttet, så vær generøs!
  • Ha en vaffel på en tallerken og ha over litt av lammetoppingen, vårløk og sesamfrø.
Del oppskrift:

    Denne siden inneholder informasjon om alkoholholdige drikkevarer. Du må derfor være minst 20 år for å besøke den.

    Jeg er under 20 år.