Vaffel med eggerøre og røkelaks
4 porsjoner
30 minutter
Hvitvin
Vaffel med salt topping som passer perfekt til påskebrunchen eller i matpakken på hytta! Oppskriften gir 4-6 vafler, så lag gjerne dobbel oppskrift så alle kan få to! <3
Vinhjørnet
Den markante smaken og saltet i røkelaksen burde settes sammen med en frisk hvitvin som kan løfte smaksbildet og har god nok fylde til å stå imot både det salte og fylden fra eggerøren. En sauvignon blanc fra den nye verden er et ypperlig valg, og den vil også løfte frem dillen med sine grønne undertoner.
Handleliste:
Vaffelrøre:
- 2 dl hvetemel
- 25 g sukker
- 0,5 ts bakepulver
- 2 dl melk
- 1 stort egg (evt to små)
- 50 g smeltet smør
Topping:
- Røkelaks
- 6-8 egg
- Fersk dill
- Salt & pepper
Oppskrift: Thea Engvik
|
Foto: @joakimlhaga
Fremgangsmåte:
- Bland alle ingrediensene til vaffelrøren godt sammen med en visp og la svelle i minst 20 minutter.
- Stek vaflene og legg dem over på en rist.
- Visp eggene til eggerøren sammen og ha i salt og pepper.
- Ha over i en kjele med stor bunn og sett på middels varme.
- Rør jevnt med en slikkepott. Dette tar litt tid, men det er viktig for en kremet eggerøre. Hvis den begynner å klumpe seg raskt tar du kjelen av varmen og rører litt på siden før du setter den tilbake.
- Legg vaffelen på en tallerken og ha så over eggerøren, røkelaksen og litt fersk dill.