
Vafler med skagenrøre
4 porsjoner
35 minutter
Musserende vin
Handleliste:
Skagenrøre:
- 500 g reker, uten skall
- 1 bunt fersk dill, 4 ss finhakket
- 0,5 dl majones
- 1 dl crème fraiche
- 1 ts sitronsaft
- 2 ss rødløk, finhakket
- 1 boks med rogn
- Salt & Pepper
Vaffelrøre:
- 3,5 dl hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 4 dl melk
- 100g smør
- 1/2 ts salt
Oppskrift: tasteline.se
|
Foto: tasteline.se
Fremgangsmåte:
- Smelt smøret og la de kjøle seg ned litt. Bland hvetemel, bakepulver og salt i en skål. Visp inn halvparten av melken til det blir en jevn røre. Visp så inn resten av melken og det smeltede smøret.
- Varm opp et vaffeljernet og stek all røren til gylne vafler. Visp røren mellom hver vaffel ettersom den kan skille seg litt.
- Bland reker med dill, majones, crème fraiche, sitron, løk og rogn. Smak til med salt og pepper.
- Ha skagenrøren på vaflerne og server!