Vegetarisk tantanmen ramen
4 porsjoner
30 minutter
Hvitvin
En vegetarisk version av den japanske buljongsuppen tantanmen ramen. Suppen er full av godsaker som eggnudler, smakrik soyakjøttdeig, vårløk og pak choi.
Vinhjørnet
Til en umamibombe som denne passer det absolutt best med en fyldig, og litt sødmefull vin. Dette gjør at vinen ikke forsvinner i matretten med mye smak, men også at den kan dempe litt av det sterke i retten. Både sauvignon blanc fra Chile og en deilig malbec-basert vin fra Argentina gjør dette på en nydelig måte!
Handleliste:
Soyakjøttdeig:
- 300 g soyakjøttdeig
- 2 fedd hvitløk
- 1 ss fersk ingefær
- 0,5 rød chili
- 1 ss rapsolje
- 1,5 ss japansk soja
- 1 klype salt
- 1 klype pepper
Buljong:
- 2 fedd hvitløk
- 1 ss fersk ingefær
- 0,5 rød chili
- 1 ss rapsolje
- 5 dl vann
- 3 ss tahini
- 3 ss japansk soya
- 1 ss riseddik
- 2 ts sukker
- 5 dl havremelk
- 1 klype salt
- 1 klype pepper
Topping:
- 4 egg
- 400 g eggnudler
- 60 g sjalottløk
- 300 g pak choi
Oppskrift: Tasteline.se
|
Foto: Tasteline.se
Fremgangsmåte:
Buljong:
- Skrell og riv hvitløken og ingefæren. Finhakk chilien. Gjør også klar delen som skal brukes til soyakjøttdeigen.
- varm olje i en kjele og fres hvitløk, ingefær og chili på middels varme, mens du rører, i om lag 2 minutter.
- Tilsett; vann, tahini, soyasaus, riseddik og sukker. La buljongen koke opp. Senk varmen og la den småkoke under lokk i 15 min.
Soyakjøttdeig:
- Brun soyakjøttdeigen i olje i en varm stekepanne så den bli gjennomstekt.
- Tilsett revet hvitløk, ingefær og finhakket chili og stek videre i 2-3 minutter.
- Tilsett soyasaus og stek videre i 2 minutter til. Smak til med salt og peper. Senk varmen og hold soyakjøttdeigen varm til servering.
Topping:
- Kok eggene til de er bløtkokt. Skrell og del i to.
- Kok nudlene etter anvisning på pakningen. Kjøl ned med kaldt vann.
- Skjær vårløken og en halv pok choi i tynne skiver.
Buljong:
- Tilsett havremelk i buljongen og la den koke opp på nytt. Smak til buljongen med salt og pepper.
Montering:
- Fordel nudlene i 4 dype skåler. Hell over buljong og topp med soyakjøttdeig, egget, strimlet pak choi og vårløk. Dekorer med hele pak choi blader. Spis og nyt.