Vodkapasta

4 porsjoner 20 minutter Rødvin

En enkel, men fantastisk god vegetarisk pastarett! Passer like bra en tirsdagskveld som til helgemiddagen. Ikke bli skremt av vodkaen, den gir virkelig sitt til retten og løfter tomaten og sausen til et nytt nivå!

Vinhjørnet

Til en kraftig rett som denne passer det utmerket med en fruktig vin, som ikke har mye tanniner. Både en fyldig hvitvin og en sødmefull oransjevin vil passe utrolig godt til aromabildet og fylden i retten. En fruktig rødvin, som en argentinsk Malbec, er også et perfekt alternativ!

Handleliste:

  • 1 stk gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss olivenolje
  • 0,5 ts chiliflak
  • 1,5 dl tomatpuré
  • 400 g rigatoni
  • 0,5 dl vodka
  • 2 dl matfløte
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 1 ss smør
  • 2 dl parmesanost, finrevet

Tilbehør:

  • 1 dl parmesanost, finrevet
  • 0,5 potte fersk basilikum
Oppskrift: Tasteline.se | Foto: Tasteline.se

Fremgangsmåte:

  • Kok opp rikelig med saltet vann til pastaen.
  • Skrell og finhakk løken og hvitløken.
  • Varm opp en stekepanne med olivenolje til middels varme. Fres den gule løken til den begynner å bli myk og gjennomsiktig uten å få farge, ca 2 minutter. Tilsett så hvitløk og chiliflak og stek i om lag 1 minutt.
  • Tilsett tomatpureen i pannen og stek forsiktig i om lag 10 minutter. Den skal bli litt mørkere i fargen, men ikke bli brent. Ikke bekymre deg om den setter seg litt fast i bunnen, det kommer til å løsne når du tilsetter vodkaen.
  • Kok pastaen 2 minutter kortere enn anvist på pakken.
  • Når tomatpureen har frest ferdig tar du pannen av varmen og tilsetter vodkaen. La den koke i om lag 1 minutt, ha den så tilbake på varmen. Hell i matfløten og kok under omrøring. Smak til med salt, pepper og hvitvinseddik. Sett ned temperaturen litt og la småputre.
  • Spar 1 dl av pastavannet og ha den kokte pastaen i sausen, sammen med revet parmesanost og smør.
  • Spe så litt og litt av pastavannet i sausen og rør til det er en jevn saus. Smak så til med salt og pepper.
  • Server pastaen med revet parmesanost og ferske basilikumsblader.
Del oppskrift:

    Denne siden inneholder informasjon om alkoholholdige drikkevarer. Du må derfor være minst 20 år for å besøke den.

    Jeg er under 20 år.