Stor vin med godt integrert eikefat, frisk duft av røde og mørke bær, balsam og krydder i ettersmaken. På smak har den en innbydende frukt, som følges opp av lakris og brioche, som sitter i lenge.
Olga, en av døtrene til Alejandro Fernandez sa til meg: «Jeg tenker ikke på hva vinen passer til, uansett hva jeg har spist gjennom livet er det våre viner som har vært der. Men min favorittkombinasjon er et glass vin og en appelsin.»
Dette er en raffinert vin som vil løfte de fleste retter; om du derimot vil ha noen konkrete tips er det utrolig godt til kalv og pattegris, samt spekemat av høy kvalitet fra Spania.
Pesquera Crianza kommer fra topprodusenten Alejandro Fernández i Ribera del Duero. Vingårdene ligger på 800 meter over havet, og måler 200 hektar. Dette er de første vingårdene Alejandro begynte å jobbe med, og er vinene som har gitt produsenten sitt gode rykte. Vinen er produsert på tradisjonell måte, og lagret 14 måneder på amerikanske eikefat og 6 måneder på flaske før de sendes ut av kjelleren.
Over natten ble den ydmyke vinbonden Alejandro verdensberømt! Alejandro Fernández er en av vinverdens store pionerer og han har laget vin helt siden han var ung. Hans store drøm har alltid vært å kunne ha en egen vingård hvor han kunne produsere store viner. Den drømmen gikk i oppfyllelse i 1972 da han kjøpte sin første ordentlige vingård.
Gjennombruddet fikk han da den kjente vinguruen Robert Parker, fra USA, uttalte at vinene hans kunne måle seg med kultviner som; Château Pétrus og Château L´Evangile fra Pomerol.