Lammestek med timian, hvitløk og sitron
4 porsjoner
90 minutter
Rødvin
Med deilig tilbehør og en herlig saus blir denne retten storslått! Lammesteken gjør seg selv i ovnen og får fantastiske smaker av urter, hvitløk og sitron.
Handleliste:
Urteolje:
- 1/4 potte fersk timian
- 2 fedd hvitløk
- 2 ss olivenolje
- 1/2 sitron, saft
Lammestek:
- Salt & pepper
- 800 g lammestek
- 2 fedd hvitløk
- 1/2 potte fersk timian
- 4 ss smør
- 400 g cherrytomater
- 1/2 sitron, zest
Tilbehør:
- 800 g potetgrateng
- Frisk salat
Oppskrift: Tasteline
|
Foto: Tasteline
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 125 grader.
- Plukk 1 ss timianblader og skrell feddene med hvitløk. Mix timian, hvitløk, olje og sitronsaft med en blander til en urteolje.
- Ha en god mengde salt og pepper på lammesteken. Gni inn urteoljen og bind kjøttet med hyssing.
- Brun lammesteken i en varm panne med olje. Ha den over i en ildfast form med to knuste hvitløksfedd og noen stilker med timian. Ha smøret over lammesteken og tomatene rundt.
- Stikk et termometer inn til midten av steken og sett den inn i ovnen.
- La temperaturen komme opp til 65-70 grader. Dette tar om lag 1-1,5 time.
- Lag potetgratengen etter oppskrift og lag en frisk salat etter eget ønske.
- La steken hvile innpakket i aluminiumsfolie 10 minutter før servering.
- Skjær kjøttet og øs stekesjyen over. Ha så over revet sitronskall og server med potetgratengen og en frisk salat.