Lammestek med timian, hvitløk og sitron

4 porsjoner 90 minutter Rødvin

Med deilig tilbehør og en herlig saus blir denne retten storslått! Lammesteken gjør seg selv i ovnen og får fantastiske smaker av urter, hvitløk og sitron.

Handleliste:

Urteolje:

  • 1/4 potte fersk timian
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 1/2 sitron, saft

Lammestek:

  • Salt & pepper
  • 800 g lammestek
  • 2 fedd hvitløk
  • 1/2 potte fersk timian
  • 4 ss smør
  • 400 g cherrytomater
  • 1/2 sitron, zest

Tilbehør:

  • 800 g potetgrateng
  • Frisk salat

 

Oppskrift: Tasteline | Foto: Tasteline

Fremgangsmåte:

  • Sett ovnen på 125 grader.
  • Plukk 1 ss timianblader og skrell feddene med hvitløk. Mix timian, hvitløk, olje og sitronsaft med en blander til en urteolje.
  • Ha en god mengde salt og pepper på lammesteken. Gni inn urteoljen og bind kjøttet med hyssing.
  • Brun lammesteken i en varm panne med olje. Ha den over i en ildfast form med to knuste hvitløksfedd og noen stilker med timian. Ha smøret over lammesteken og tomatene rundt.
  • Stikk et termometer inn til midten av steken og sett den inn i ovnen.
  • La temperaturen komme opp til 65-70 grader. Dette tar om lag 1-1,5 time.
  • Lag potetgratengen etter oppskrift og lag en frisk salat etter eget ønske.
  • La steken hvile innpakket i aluminiumsfolie 10 minutter før servering.
  • Skjær kjøttet og øs stekesjyen over. Ha så over revet sitronskall og server med potetgratengen og en frisk salat.
Del oppskrift:

    Denne siden inneholder informasjon om alkoholholdige drikkevarer. Du må derfor være minst 20 år for å besøke den.

    Jeg er under 20 år.