• Oppskrift
  • Fugl
  • Bowl med safranquinoa, kylling, fetaost og granateple

Bowl med safranquinoa, kylling, fetaost og granateple

4 porsjoner 60 minutter Hvitvin

Smaksrik bowl med masse farger og spennende smaker av safran, søtpotet og fiken. Tips! Velg noen av tilbehørene i oppskriften etter hva du har hjemme eller hva som frister mest.

Handleliste:

Safranquinoa:

  • 3 dl quinoa
  • 0,5 g safran
  • 1 sjalottløk
  • 2 ss fersk ingefær
  • 1 ss grønnsaksbuljong, pulver
  • 1 ss sitronsaft
  • 500 g søtpotet
  • 1 fedd hvitløk
  • 250 g grønnkål
  • Olivenolje
  • Salt & pepper

Kylling:

  • 600 gramkyllingfilet
  • 3 klyper salt
  • 1 klype pepper
  • 1 ss olivenolje

Dressing:

  • 1 potte fersk persille
  • 2 ss olivenolje
  • o,5 ts hvit balsamicoeddik
  • 2 ts sitronsaft
  • 1 ss appelsinsaft
  • 2 klyper salt
  • 1 klype pepper
  • 1 klype chiliflak

Tilbehør:

  • 1 brokkoli
  • 1 granateple
  • 100 g fetaost
  • 1 avokado
  • 50 g pistasjnøtter
  • 1 fersk fiken
Oppskrift: | Foto:

Fremgangsmåte:

  • Varm ovnen til 200 grader.

Safranquinoa:

  • Kok quinoen etter anvisning på pakken. Kjøl den så ned med kaldt vann og la renne av seg i en sil.
  • Skrell og finhakk sjalottløken. Skrell og riv ingefæren. Fres 1 ts ingefær og sjalottløken i olivenolje og ha i safranen. Tilsett buljongpulveret og bland godt. La kjøle seg ned og bland så inn i den kokte quinoaen.
  • Smak til med litt olivenolje, sitronsaft, salt og pepper.
  • Skrell og del søtpotetene i kuber. Skrell og riv 1 ss ingefær og ett fedd hvitløk. Bland alt sammen med litt olje og ha på et stekebrett med bakepapir. Bak i ovnen i om lag 30 minutter.
  • Skyll grønnkålen og dra bladene løs fra stilken. Stek grønnkålbladene i litt olje så de faller litt sammen. Legg over på et fat og la kjøle seg ned. Strø over en klype salt.

Kylling:

  • Ha salt og pepper på kyllingfiletene. Stek dem i olje i ca 2 minutter på hver side i en varm stekepanne.
  • Legg over i en ildfast form og stek ferdig i ovnen. Ca 10 – 15 minutter.

Dressing:

  • Bland sammen persille, olivenolje, balsamicoeddik, sitronsaft, appelsinsaft, salt, pepper og chiliflak med en stavmikser til en jevn dressing.

Tillbehør:

  • Skjær brokkolien i buketter og forvell i saltet vann i 1 minutt. Sil av vannet og avkjøl brokkolien i isvann, og sil så av vannet.
  • Del granateplet i fire deler og ta ut frøene. Grovhakk pistasjnøttene.

Safranquinoa:

  • Bland safranquinoaen med grønnkålen og den bakte søtpoteten.

Kylling:

  • Skjær kyllingen i skiver.

Montering:

  • Del avokadoen i skiver, fikenen i båter og hakk pistasjnøttene.
  • Ta frem fire dype tallerkner. Legg safransquinoaen i bunnen.
  • Topp med kyllingskivene, brokkolibukettene, smulet fetaost, granateple, avokadoskivene, fikenbåtene og de hakkede pistasjnøttene. Server dressingen i en liten skål ved siden av.
Del oppskrift:

    Denne siden inneholder informasjon om alkoholholdige drikkevarer. Du må derfor være minst 20 år for å besøke den.

    Jeg er under 20 år.