Bowl med safranquinoa, kylling, fetaost og granateple
4 porsjoner
60 minutter
Hvitvin
Smaksrik bowl med masse farger og spennende smaker av safran, søtpotet og fiken. Tips! Velg noen av tilbehørene i oppskriften etter hva du har hjemme eller hva som frister mest.
Handleliste:
Safranquinoa:
- 3 dl quinoa
- 0,5 g safran
- 1 sjalottløk
- 2 ss fersk ingefær
- 1 ss grønnsaksbuljong, pulver
- 1 ss sitronsaft
- 500 g søtpotet
- 1 fedd hvitløk
- 250 g grønnkål
- Olivenolje
- Salt & pepper
Kylling:
- 600 gramkyllingfilet
- 3 klyper salt
- 1 klype pepper
- 1 ss olivenolje
Dressing:
- 1 potte fersk persille
- 2 ss olivenolje
- o,5 ts hvit balsamicoeddik
- 2 ts sitronsaft
- 1 ss appelsinsaft
- 2 klyper salt
- 1 klype pepper
- 1 klype chiliflak
Tilbehør:
- 1 brokkoli
- 1 granateple
- 100 g fetaost
- 1 avokado
- 50 g pistasjnøtter
- 1 fersk fiken
Oppskrift:
|
Foto:
Fremgangsmåte:
- Varm ovnen til 200 grader.
Safranquinoa:
- Kok quinoen etter anvisning på pakken. Kjøl den så ned med kaldt vann og la renne av seg i en sil.
- Skrell og finhakk sjalottløken. Skrell og riv ingefæren. Fres 1 ts ingefær og sjalottløken i olivenolje og ha i safranen. Tilsett buljongpulveret og bland godt. La kjøle seg ned og bland så inn i den kokte quinoaen.
- Smak til med litt olivenolje, sitronsaft, salt og pepper.
- Skrell og del søtpotetene i kuber. Skrell og riv 1 ss ingefær og ett fedd hvitløk. Bland alt sammen med litt olje og ha på et stekebrett med bakepapir. Bak i ovnen i om lag 30 minutter.
- Skyll grønnkålen og dra bladene løs fra stilken. Stek grønnkålbladene i litt olje så de faller litt sammen. Legg over på et fat og la kjøle seg ned. Strø over en klype salt.
Kylling:
- Ha salt og pepper på kyllingfiletene. Stek dem i olje i ca 2 minutter på hver side i en varm stekepanne.
- Legg over i en ildfast form og stek ferdig i ovnen. Ca 10 – 15 minutter.
Dressing:
- Bland sammen persille, olivenolje, balsamicoeddik, sitronsaft, appelsinsaft, salt, pepper og chiliflak med en stavmikser til en jevn dressing.
Tillbehør:
- Skjær brokkolien i buketter og forvell i saltet vann i 1 minutt. Sil av vannet og avkjøl brokkolien i isvann, og sil så av vannet.
- Del granateplet i fire deler og ta ut frøene. Grovhakk pistasjnøttene.
Safranquinoa:
- Bland safranquinoaen med grønnkålen og den bakte søtpoteten.
Kylling:
- Skjær kyllingen i skiver.
Montering:
- Del avokadoen i skiver, fikenen i båter og hakk pistasjnøttene.
- Ta frem fire dype tallerkner. Legg safransquinoaen i bunnen.
- Topp med kyllingskivene, brokkolibukettene, smulet fetaost, granateple, avokadoskivene, fikenbåtene og de hakkede pistasjnøttene. Server dressingen i en liten skål ved siden av.