Grillede laksespyd med asiatisk coleslaw

4 porsjoner 90 minutter Hvitvin

Frisk og sommerlig grillmiddag. Mariner laks på spyd og server dem med en krispy coleslaw. Tips; bruk både rød og hvi spisskål for å få en vakker farge på salaten.

Handleliste:

Laksespyd:

  • 800 g laksefilet
  • 1 pakke grillspyd, bløtlagte

Marinade:

  • 1 dl kokoskrem, ta av øverste laget av kokosmelken 
  • 1 lime
  • 1 ss fersk ingefær
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss rapsolje
  • 1 ss flytende honning
  • 1 ss salt

Topping:

  • 0,5 ss chiliflak
  • 1 ss sesamfrø
  • Fersk koriander

Asiatisk coleslaw:

  • 2 spisskål
  • 125 g grønnkål
  • 1 ss fersk ingefær
  • 1 rød chili
  • 2 lime
  • 3 ss rapsolje
  • 1 l naturell yoghurt 
  • 1 ts salt
  • 2 klyper pepper
Oppskrift: Tasteline.se | Foto: Tasteline.se

Fremgangsmåte:

  •  Skru på grillen, så den får god tid til å varme seg opp.

Marinade:

  • Bland sammen kokoskrem, revet limeskall, limesaft, revet ingefær, revet hvitløk, rapsolje, honning og salt i en skål.

Laks:

  • Skjær laksefileten i kuber og lett i marinaden. La den marinere i en time i kjøleskap. Legg 8 grillspyd i bløt.

Asiatisk coleslaw:

  • Stimle rød og hvit spisskål og bland med grønnkålen i en stor skål. Tilsett revet ingefær, finhakket chili, revet limeskall, limesaft, rapsolje og yoghurt. Bland godt sammen og smak til med salt og pepper.

Laks:

  • Tre laksebitene på grillspydene.
  • Grill laksespydene på grillen i ca 1 minutt på hver side. Bruk gjerne en grillplate på grillen, så de ikke setter seg fast.
  • Legg grillspydene på et fat og stø over chiliflak, sesamfrø og finhakket koriander.
  • Server laksespydene med coleslaw.
Del oppskrift:

    Denne siden inneholder informasjon om alkoholholdige drikkevarer. Du må derfor være minst 20 år for å besøke den.

    Jeg er under 20 år.