Grillede laksespyd med asiatisk coleslaw
4 porsjoner
90 minutter
Hvitvin
Frisk og sommerlig grillmiddag. Mariner laks på spyd og server dem med en krispy coleslaw. Tips; bruk både rød og hvi spisskål for å få en vakker farge på salaten.
Handleliste:
Laksespyd:
- 800 g laksefilet
- 1 pakke grillspyd, bløtlagte
Marinade:
- 1 dl kokoskrem, ta av øverste laget av kokosmelken
- 1 lime
- 1 ss fersk ingefær
- 2 fedd hvitløk
- 2 ss rapsolje
- 1 ss flytende honning
- 1 ss salt
Topping:
- 0,5 ss chiliflak
- 1 ss sesamfrø
- Fersk koriander
Asiatisk coleslaw:
- 2 spisskål
- 125 g grønnkål
- 1 ss fersk ingefær
- 1 rød chili
- 2 lime
- 3 ss rapsolje
- 1 l naturell yoghurt
- 1 ts salt
- 2 klyper pepper
Oppskrift: Tasteline.se
|
Foto: Tasteline.se
Fremgangsmåte:
- Skru på grillen, så den får god tid til å varme seg opp.
Marinade:
- Bland sammen kokoskrem, revet limeskall, limesaft, revet ingefær, revet hvitløk, rapsolje, honning og salt i en skål.
Laks:
- Skjær laksefileten i kuber og lett i marinaden. La den marinere i en time i kjøleskap. Legg 8 grillspyd i bløt.
Asiatisk coleslaw:
- Stimle rød og hvit spisskål og bland med grønnkålen i en stor skål. Tilsett revet ingefær, finhakket chili, revet limeskall, limesaft, rapsolje og yoghurt. Bland godt sammen og smak til med salt og pepper.
Laks:
- Tre laksebitene på grillspydene.
- Grill laksespydene på grillen i ca 1 minutt på hver side. Bruk gjerne en grillplate på grillen, så de ikke setter seg fast.
- Legg grillspydene på et fat og stø over chiliflak, sesamfrø og finhakket koriander.
- Server laksespydene med coleslaw.