Oppgradert Mac’n cheese

4 porsjoner 35 minutter Rødvin

Den amerikanske klassikeren har fått en oppgradering med gode oster og sopp stekt med soyasaus.

Vinhjørnet

Med de utviklede smakene fra ostesausen og umamien fra den stekte soppen anbefaler vi en rødvin med utviklet bærsmak og fin struktur. Et godt eksempel er viner fra Sicilia, som har god konsentrasjon og en frisk syre som kan bryte med litt av fettet i osten. Viktig å tenke på er at vinen ikke kan ha høy garvesyre da de reagerer med melkeproteinet i osten. Til denne retten kan man også ha en hvitvin, med stor fylde og tydelig eikepreg som matcher aromaene av smør, ost og sopp.

Handleliste:

  • 400 g makaroni
  • 1 gul løk
  • 3 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 2 dl melk
  • 80 g parmesan
  • 80 g mozarella, revet
  • 150 g champignon
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss smør
  • Salt & pepper
Oppskrift: Thea Engvik | Foto: @joakimlhaga

Fremgangmåte:

  • Kok opp pastavann. Husk å salte vannet!
  • Skjær løken i små biter og stek dem i en kjele med 1 ss smør og en klype salt til de blir blanke.
  • Ha så i 2 ss smør og la det smelte.
  • Rør hvetemelet godt inn med en visp.
  • Stek blandingen i et par minutter til det ikke lenger lukter rått mel.
  • Spe med den kalde melken og rør godt. Bring til kokepunktet og la småkoke i noen minutter.
  • Rør så inn litt og litt av den revne osten. Bruk god tid slik at alt smelter godt.
  • Kok pastaen etter anvisning på pakken.
  • Stek champignonen på høy varme i en panne med litt olje og ha på en liten klype salt. Stek til champignonen har sluppet mye av vannet og har fått litt farge. Ha i 1 ss med smør.
  • Ta platen av varmen og rør inn soyasaus.
  • Ha den kokte pastaen og 0,5 dl pastavann i ostesausen og rør godt.
  • Avslutt med den stekte soyachampignonen.
Del oppskrift:

    Denne siden inneholder informasjon om alkoholholdige drikkevarer. Du må derfor være minst 20 år for å besøke den.

    Jeg er under 20 år.