Pitapizza med tomat, ansjos og mozzarella
3 porsjoner
20 minutter
Rødvin
Verdens enkleste pizza med nydelig tomatsaus, ansjos og mozzarella.
Vinhjørnet
Den sødmefull tomatsausen roper etter en vin med gos fruktkonsentrasjon, som møter det søte og gir mer kompleksitet. Det er samtidig viktig at vinen har frisk syre som kan rense opp ansjossmaken, slik at den ikke tar overhånd og bryter med det fete i osten.
Handleliste:
- Tomatsaus
- Oregano, tørket
- 100 g revet ost
- 2 bokser ansjos
- 1 fersk mozzarella
Oppskrift: Thea Engvik
|
Foto: Lina Eidenberg Adamo
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 180 grader varmluft.
- Ha tomatsausen på pitabrødene som en pizzasaus. Ha på litt revet ost og noen biter fersk mozzarellaen. Prøv å klemme ut en del av vannet så ikke pitaen blir fuktig. Ha så på noen ansjos og topp med tørket oregano.
- Stek i ovnen i 8-10 minutter.