Bruschetta – Chèvre
8 porsjoner
15 minutter
Rødvin
Lun chèvre med rødvinmasererte tranebær. <3
Vinhjørnet
Den lune chèvren er både kremet og smaksrik, så vi anbefaler å velge en vin med god fylde. Til de sødmefulle tranebærene passer det godt med en vin med smak av modne, tørkede bør, og for å møte sødmen til honningen er det fint om vinen har litt restsødme. En vinstil som møter alle disse er appassimentoviner fra Italia!
Handleliste:
- 1 baguette
- 100 g chèvre
- 35 g tranebær
- 1 klunk rødvin
- Honning
- Flaksalt
Oppskrift: Thea Engvik
|
Foto: Thea Engvik
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 180 g varmluft.
- Stek baguetten etter anvisning på pakken om den er halvstekt.
- Ha tranebærene og en god klunk rødvin i en liten skål og la stå i minst 15 minutter.*
- Skjær baguetten i skiver. Skjær skiver av chèvren og ha på baguetteskivene.
- Stek i 5-10 minutter til osten er smeltet og gyllen.
- Ha på noen tranebær og litt honning.
* Hvis du skal servere noen som ikke kan få i seg alkohol kan du bruke tomte gløgg.