Familia Fernandez Rivera

        

Alejandro Fernandez kjøpte sin aller føreste vingård i 1972 i et område ingen trodde det var mulig å produsere kvalitetsvin. I dag er ethvert hjørne av området beplantet a vinranker og vinene fra området er kjent over hele verden for sin kvalitet. Alt takket være Alejandro, med sin lidenskap, kunnskap og harde arbeid.

Det tok ikke lang tid før verden fikk øynene opp for den høye kvaliteten på disse vinene, og det førte til at området fikk sin første D.O; Ribera del Duero i 1982. Alejandro Fernandez ble så verdensberømt over natten da den kjente vinguruen; Robert Parker, fra USA, uttalte at vinene hans kunne måle seg med kultviner som; Château Pétrus og Château L´Evangile fra Pomerol.

«Jeg tenker ikke på hva vinen passer til, uansett hva jeg har spist gjennom livet er det våre viner som har vært der. Men min favoritt er et glass vin og en appelsin.»
-Mari Cruz, et av 6 barnebarn av Alejandro Fernandez.

I dag jobber familien på fire ulike vingårder;

Tinto Pesquera var den første som ble plantet og måler i dag 200 hektar. Vinmarkene ligger om lag 800 meter over havet, og dette sammen med ideelle solforhold gjør at vindruene modnes i perfekt hastighet. Fra denne vingården lages; Pesquera Crianza, Tinto Pesquera Reserva og Pesquera Millenium Reserva 2008.

I 1995 ble Condado de Haza født. Deres crianza ble inkludert i magasinet «Wine Spectator» i listen over topp 100 viner i verden. Av noen spesielle deler av vingården lager de 20 aldeas, med kun økologisk dyrkede druer. Nylig har også Condado de Haza reserva blitt tilgjengelig på Vinmonopolet, og denne viser en enda mer utviklet stil og enda bedre integrert eikepreg.

Kun tre år etter moderniserte de en gammel vingård i Zamora og ga den navnet Dehesa la Granja. I tillegg til å produsere vin dyrker de også kikerter og lager ost og olje. Dejesa la Granja er spesiell med tanke på at den har lagret i de store steinkjellerne fra 1700-tallet, som liger under vingården.

Dehesa 14 har også lagret 24 måneder på amerikansk eik, men får deretter 14 år i kjelleren før den gis ut for salg. En utviklet vin, som allerede presenterer flere tertiære aromaer.

I 1999 bygde de den siste vingården til familien; El Vínculo. Denne vingården ligger i Campo de Criptana, en del av La Mancha, lenger sør i Spania. Her lager de også viner på Airén av aller høyeste kvalitet og produserer en unik hvitvin.

 

 

 

Produsentens viner

    Denne siden inneholder informasjon om alkoholholdige drikkevarer. Du må derfor være minst 20 år for å besøke den.

    Jeg er under 20 år.