Bodega Xenysel

30 grader og strålende sol. En far som står midt mellom vinrankene og to døtre som vinker oss velkommen. Dette er det som møtte oss da vi tok turen til Bodega Xenysel.

Så lenge José kan tenke tilbake har familien hans, Martinez Verdú, dedikert livene sine til vinlaging. I 5 generasjoner har de studert vinrankene og kultivert ved hjelp av tradisjonelle teknikker. Gjennom gobelet-oppbinding, håndplukking av druene og full respekt for naturen rundt seg, legger de alt til rette for deres druesort; monastrell.

Vingården ligger nordøst for Jumilla, langt sør i Spania. I området er det fjell på rundt 800 meter over havet, og dalen heter Valle Hoya de Torres. Her er jordsmonnet veldig kalkrikt, og preget av sand og stein. Dette er ugunstige forhold for Phylloxera, så de dyrker pie franco viner (europeiske røtter) i et gunstig forhold for vindruer. Dette gir spesiell vin!

I 2006 grunnla de dagens vingård på over 200 ha vinmark. XENYSEL er et akronym med røtter fra de tre døtrene hans sine navn; Xenia, Nadia og Selene. Det er kun Jose og hans døtre, med hjelp av én ønolog, som driver produksjonen. Her kombinerer familien høyteknologisk utstyr med en utviklet lagringsprosess på fransk og amerikansk eik. Filosofien deres er å skape høykvalitetsviner hvor de utnytter rikdommen og kvalitetene Hoya de Torres dalen gir dem.

Vi jobber med Bodega Xenysel for å produsere vår Farmers Market BIB.

Verdens mest jordnære familie har nå klart å lansere sin aller første bag-in-box med oss! Over natten måtte de ta stilling til ting de aldri hadde tenkt på før:

«Hvilken farge skal hellekranen være?», «Hvordan lim skal vi bruke på kartongen?» «Hvordan fyller vi disse posene?»

Plutselig satt faren i familien, Jose, og limte sammen bokser imens datteren, Xenia, fylte poser med vin. Tenk å kunne jobbe så tett med en familie, og se hva de får til!

   

Produsentens viner

    Denne siden inneholder informasjon om alkoholholdige drikkevarer. Du må derfor være minst 20 år for å besøke den.

    Jeg er under 20 år.