Charles Mignon

Historien til Charles Mignon begynner med en hardtarbeidende mann, ved navn Bruno, som ønsket å lage fantastisk Champagne over alt annet.

I motsetning til mange andre Champagnehus er produksjonen lav og med fullt søkelys på god kvalitet. Sønnen til Bruno, Guillaume, tar i dag større og større del av det daglige arbeidet. Guillaume har samme lidenskap som faren, og det lyser av øynene hans når han snakker om de fremtidige planene for Champagnen Charles Mignon. På kun noen tiår har Charles Mignon allerede blitt et anerkjent navn i Norge, og verden, og selger i dag i samme mengder som champagnehus med lang historie og kjente navn.

Familieselskapet Charles Mignon ligger i hovedstaden i Champagneregionen, Epernay. I familien blir kunnskapen formidlet fra generasjon til generasjon, og gjør at de kan holde på den unike stilen de har. De jobber med veldig moderne teknologisk utstyr, som også hjelper dem med å levere et konsekvent høyt nivå år etter år.

Gjennom produksjonen ønsker de å bevare de unike karakteristikkene fra de ulike terroirene og druesortene de jobber med. Familien har også blitt sertifisert av HEV (High Environmental Value) Denne sertifiseringen innebærer en bærekraftig metode innen fire felt: fytosanitær strategi, bevaring av biologisk mangfold, gjødselforvaltning og kvantitativ vannforvaltning. I tillegg til dette har de iverksatt flere bærekraftige tiltak som; grønne energileverandører, resirkulering av avfall, lokale leverandører og hybridbiler.

Gjennom sin produksjonsmetode har de utviklet en spesiell stil som har blitt priset verden over. De har blant annet hatt medlemskap i den prestigefulle organisasjonen “Union des Maisons de Champagne” siden 2003. De har også hatt jevn suksess i internasjonale vinkonkurranser og vunnet over 200 priser de siste 6 årene. To av champagnene deres var på listen av topp ti «Prestiges cuvées» champagner i Fine Champagne Magazine og deres Grand Cru scoret 96 poeng i Catavinum World Wine & Spirit Competition.

Charles Mignon har Champagner til alle anledninger. Deres så langt mest populære Champagner i Norge er Charles Mignon Premium Reserve Brut, og Charles Mignon Premium Réserve Rosé Brut. Dette er flotte, friske champagner med behagelige bobler som smaker frukt og avslutter med et hint av autolyse.

Deres Premier Cru Rosé og Brut er fra vinmarker som gir druer av enda høyere kvalitet. Dette gjør at smaksbildet i vinen blir enda mer konsentrert og komplekst.

Deres aller flotteste Champagne er Grand Cru Cuvée Comte de Marne. Dette er en Champagne som har vunnet flere priser internasjonalt og virkelig viser hva dette Champagnehuset har å by på. Denne har en fantastisk syre og kompleksitet. Aroma av sitrus, epler og autolyse. Champagnen vil utvikle seg over flere år i flaske, og få et dypere og mer komplekst aromabilde.

 

 

Produsentens viner

    Denne siden inneholder informasjon om alkoholholdige drikkevarer. Du må derfor være minst 20 år for å besøke den.

    Jeg er under 20 år.